23948sdkhjf

Dialog med byggefirmaer skal sikre bytorv

Rebild Kommune er i dialog med fire byggefirmaer for at finde frem til, hvordan der kan komme gang i udviklingen af bytorvsprojektet i Støvring
I starten af januar stod det klart, at der ikke var kommet tilbud på udviklingen af projektet Støvring Bytorv.

Læs mere om: Stadig ingen interesse i at udvikle bytorv .

Projektet var udbudt første gang i sommeren 2011 uden resultat, hvorfor det blev udbudt igen hen over en tre måneders periode i efterår og vinter. Men desværre igen uden resultat. Samtidig med det annoncerede udbud blev en række firmaer tilskrevet direkte. Dette gav dog heller ikke resultat.

Kontakt til byggefirmaer
Rebild Kommune har under udbudsrunden og efter udløbet af tilbudsfristen fået henvendelser fra flere investorer og entreprenørfirmaer, der sædvanligvis beskæftiger sig med sådanne projekter.

Således har der været afholdt møder med firmaerne Lars Pedersen & Søn, Suldrup, TL-Byg, Aalborg, Calum Ejendomsaktieselskab, Aalborg og TK-Development, Aalborg. Ligeledes har der været telefonisk tilbagemelding fra Nordjyllands Boligselskab, Hjørring. Det fremgår af referatet af økonomiudvalgets møde den 15. februar.

Ud fra dialogen med firmaerne fremgår det blandt andet, at byggefirmaerne finder, at de boliger, som skal etableres i centret, foreslås helt eller delvis etableret som støttet boligbyggeri samt at byggefelterne er for små. Således bør området i firmaernes optik indeholde en dagligvareforretning på op til 1000 m² for at kunne skabe økonomisk grundlag og for at kunne tiltrække andre butikker. I de tidligere udbud har det største byggefelt været 500 m².

Firmaer skal komme med forslag
På baggrund af drøftelserne med de fire byggefirmaerne ønsker økonomiudvalget, at firmaerne kommer med nærmere overvejelser og skitser til etablering af et torv eller center, der stemmer overens med torveprojektets grundlæggende ideer.

- Det er ikke ensbetydende med, at firmaerne dermed lover at byde på opgaven efterfølgende, men friske øjne kan måske være det, der gør, at projektet kommer et skridt videre, siger medlem af økonomiudvalget Helle Astrup til nordjyske.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095