23948sdkhjf

Nødstrømsspecialist vinder historisk hospitalsordre

Den nordjyske nødstrømsspecialist PM Energi har sikret sig ordren på levering af ni generatoranlæg til Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU).

Dermed står Brønderslev-virksomheden for hele nødstrømspakken til supersygehuset, da man tidligere også har vundet UPS-leverancen.

Carsten Madsen, direktør hos PM Energi, er godt tilfreds med at lande opgaven til NAU, og han kan samtidig notere sig endnu en sygehusreference på kundelisten. At det er en totalløsning, gør ikke tilfredsheden mindre.

- Inden for sundhedssektoren er det vores hidtil største projekt med både generatoranlæg og UPS-anlæg. Vi har lagt mange kræfter i projekteringen for at ramme præcis den løsning, der blev efterspurgt i udbudsmaterialet. Efter vi vandt kontrakten på de 22 UPS-anlæg i 2019, ville vi selvfølgelig også gerne stå for generatordelen, siger Carsten Madsen.

Det er en omfattende totalløsning i nødstrøm PM Energi skal levere til Nyt Aalborg Universitetshospital. Supersygehuset på 170.000 kvadratmeter forventes at være fuldt funktionsdygtigt i 2023, men allerede nu er nødforsyningen godt på vej.

De ni generatoranlæg er under opbygning i produktionshallerne i Brønderslev og klar til levering i løbet af foråret. 

Nødstrøm efter behov

PM Energi har også andre sygehuse i porteføljen. Der er tidligere leveret nødstrøm og UPS-anlæg til blandt andet DNU Skejby og Ny Hospital Herlev.

Den nordjyske ordre luner dog lidt ekstra for PM Energi, der selv har base i Nordjylland – men ellers adskiller den sig ikke væsentligt fra de andre ordrer PM Energi har leveret til sundhedssektoren, fortæller Carsten Madsen.

Faktisk kan der drages en parallel til PM Energi´s nødstrømsløsning på DNV-Gødstrup, det nye supersygehus ved Herning. Ydelsen på generatoranlæggene er identiske, og det byggetekniske design har også visse ligheder, forklarer Anders Olesen, salgschef hos PM Energi.

- Nødstrømmen tilpasses altid behovet. På NAU er der behov for ni generatoranlæg på hver 1.100 kVA, et anlæg mere end i Gødstrup. I Aalborg installeres anlæggene også i 40 fods High Cube containere og placeres udendørs. Den samlede installation indeholder blandt andet køling, ventilation, step-up transformere og komplette elinstallationer, siger Anders Olesen og oplyser, at enhederne opbygges med Mecc Alte-generatorer og emissionsoptimerede motorer fra Kohler-SDMO i Frankrig. 

At man på NAU skal levere UPS-løsningen, der sikrer en uafbrudt strømforsyning i sekunderne før nødstrømmen, adskiller sig dog i forhold til Gødstrup-projektet.

- Men UPS og generatoranlæg er to forskellige opgaver, vundet i to forskellige udbud. Begge løsninger er skræddersyet til NAU, understreger Anders Olesen.

Fortrøstningsfuld direktør

Med den aktuelle ordre, og en række andre projekter i støbeskeen, kan ledelse og medarbejdere hos Brønderslev-virksomheden se frem mod et spændende forår.

De sidste måneder af 2020 bød på en fornuftig ordreindgang, som Carsten Madsen udtrykker det, og selvom tiderne er uforudsigelige, er direktøren fortrøstningsfuld.

- Situationen kan hurtigt ændre sig, det ved vi. Derfor glæder vi os over den aktuelle aktivitet, siger Carsten Madsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Skanderborg på vej med hovedentreprise på børnehus til 50 millioner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125