23948sdkhjf

Teknologisk legeplads skal gøre håndværkere til energieksperter

Nyt klimahus i Herning skal være en innovativ læringsplads, som skal gøre undervisningen om energirigtige løsninger sjove og spændende.
Klimahuset er et udviklingsmiljø på 75 kvadratmeter , hvor elever fra den jyske erhvervsskole kan boltre sig i alle de energirigtige løsninger, der er tilgængelige på markedet. Det skal give dem bedre forståelse for fremtidens boliger.

Nu står huset færdigt, og det bliver åbnet den 27. februar på Herningsholm Erhvervsskole.

- Med Klimahuset vil vi motivere eleverne og pirre dem til at ville lære mere om fremtidens, energirigtige huse. Vi giver simpelthen eleverne en unik mulighed for at få de nye teknologier ind under huden. De får et fantastisk indblik i virkeligheden, og i Klimahuset lærer de af den ægte vare, og det er nøglen til den bedste indlæring, siger Peter Skovmos Nielsen, der er uddannelsesleder på Herningsholm Erhvervsskole.

Energioptimering en central del af uddannelsen
Klimahuset er et resultat af et bredt samarbejde mellem erhvervsskoler og en række sponsorer, der har leveret de nyeste teknologier inden for energibesparelser. En af dem er Schneider Electric, som ser store muligheder i et tæt samarbejde med fremtidens energieksperter.

- Fremtiden er grøn, og allerede nu findes der løsninger på markedet, som kan reducere energiforbruget kraftigt i boliger. Derfor er huset en fantastisk mulighed for at få kørt energioptimering ind i blodet på fremtidens håndværkere, og kan de allerede nu få føling med alle de muligheder, der er, så kan det være med til at hjælpe klimaet i fremtiden. Vi er stolte af at være del af en innovativ legeplads, der er first mover på at gøre undervisningen endnu mere håndgribelig og energirigtig, siger Thomas Andersen, der er Vice President for Power Business i Schneider Electric.

Kan vælge den mest rentable energiform
Huset får sin energi fra vedvarende energikilder som jord, sol og vind, der er koblet sammen af et avanceret målesystem fra Schneider Electric, der styrer og regulerer den producerede energi. Det betyder, at huset anvender den mest rentable energiform.

- Måling og dataindsamling er essentielt, når man skal have overblik over energiforbruget og ikke mindst besparelser. Det handler om at visualisere energien, så den bliver mere håndgribelig og forståelig. Når man kan se, hvor forbruget er, kan man hurtigt finde de vigtigste steder at sætte ind. Derfor er vi glade for at levere hjernen i Klimahuset, så eleverne konstant kan følge energien, siger Thomas Andersen.

Venstres EU-ordfører og tidligere klima- og energiminister Lykke Friis åbner Klimahuset den 27. februar på Herningsholm Erhvervsskole klokken 10.45.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094