23948sdkhjf

Mange flere langfingrede gæster på byggepladserne

1.059 anmeldelser af tyverier fra byggepladserne. Det var ifølge de seneste tal fra Rigspolitiet facit i de første tre kvartaler i 2020. Tallet er en stigning på 33,7 pct. i forhold til samme periode året før. 

Samtidig viser en ny medlemsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne, at 16,4 pct. af landets el- og vvs-virksomheder indenfor det seneste år har været udsat for tyverier på de byggepladser, hvor de arbejdede. 

– Det er voldsomme tal, og udviklingen går tydeligvis i den forkerte retning. Samtidig kan indbruddene have meget store økonomiske konsekvenser for de virksomheder, der rammes og må stille arbejdet i bero, indtil det stjålne udstyr og materialer er blevet erstattet, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse fra organisationen, som repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Går efter dyrt værktøj

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne fortælle tilbage i august 2020 var antallet af indbrud på byggepladser i 11 ud af 12 af landets politikredse enten stigende eller på samme niveau som samme periode sidste år.

- Vi ser en stigende tendens til, at tyvene går efter dyrt værktøj og sælger det videre, sagde Thorkild Steen Jensen, politiinspektør i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, degang til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Læs mere om tendensen i:
Antallet af indbrud på byggepladser stiger

Rammer hele byggeprocessen 

Fra Tekniq Arbejdsgivernes side efterlyser man flere tiltag for at holde de ubudne gæster på afstand. Samtidig er der brug for bedre adgang til data for at kortlægge tyvenes hærgen.

– Vi er fuldt ud bevidste om, at det kan være en både besværlig og bekostelig affære at sikre en byggeplads. Men ikke desto mindre vil vi opfordre bygherrerne til at øge deres fokus på denne udfordring, siger Maria Schougaard Berntsen og fortsætter: 

– Derfor er der også brug for, at vi får adgang til mere aktuelle indbrudstal – gerne på daglig basis – så tyvenes arbejdsmetoder og -mønstre kan blive kortlagt. I sidste ende rammer det jo hele byggeprocessen, når tyve sætter arbejdet i stå.

Hun understreger samtidig, at eksempelvis el- og vvs-installatørerne naturligvis også selv skal bidrage til at tyverisikre de virksomheder, de befinder sig på.

 Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094