23948sdkhjf

Leverandør til skandalebyggeri: Ikke flere skandaler fra vores hånd

Betonfirmaet BG Beton A/S - ejet af Bach Gruppen i Viborg - stod pludselig midt i en kæmpe krise, da boreprøver i august kunne afsløre, at firmaet havde støbt et fundament under et 86 meter højt tårn på Bryggens Bastion på Amager med byggeaffald, støbeskel og beton i alt for lav styrke.

Efter fire måneders tjek udført af BG Beton selv og af det eksterne certificeringsbureau Bureau Veritas, kan betonleverandørens to direktører, Heine Misfelt og Mikael Nielsen, nu over for Licitationen - Byggeriets Dagblad afvise, at andet beton fra BG Betons otte, siden oktober syv, certificerede betonværker gemmer på lige så grove overraskelser som på Bryggens Bastion.

I et stort interview med Licitationen – Byggeriets Dagblad, som er BG Betons ledelses første interview siden byggeskandalens start, bedyrer de, at der ikke kommer flere skandaler fra deres hånd.

- Vi påstår, at der ikke er noget andet at finde, siger Mikael Nielsen, adm. direktør og ansvarlig for firmaets østlige afdelinger, BG Beton Øst, til Licitationen - Byggeriets Dagblad, og understreger, at det vil være mærkeligt, hvis der kommer en skandalesag mere fra BG Beton.

At svindlen med beton overhovedet kunne finde sted skyldes ifølge Michael Nielsen og Heine Misfeldt en for stor tillid til en tidligere, nu afdød direktør, samt en alt for skarp øst og vest-opdeling i BG Beton. Det førte til at en medarbejdergruppe kunne svindle med betonen.

Samtidig bedyrer BG Betons ledelse, at de først fik kendskab til skandalesagen i sommer, da skandalen ramte offentligheden. Og det på trods af at moderselskabet Bach Gruppen allerede kendte til problematikken i december 2019.

Bach Gruppen har på trods af flere henvendelser fra Licitationen – Byggeriets Dagblad over flere dage ikke ønsket at kommentere på BG Betons udtalelser.

Læs hele interviewet og mere om BG Beton på Building Supplys søstermedie Licitationen- Byggeriets Dagblad

Leverandøren bag betonen på Bryggens Bastion: Der kommer ikke flere skandaler fra vores hånd

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125