23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter og Coop springer på den bæredygtige byggebølge

Hvissinge Torv i Glostrup kommer til at danne ramme om den første bæredygtige butik i Coops nye dagligvarekæde Coop365. Det står fast, efter at Coop og Årstiderne Arkitekter i den forgangne uge vandt Glostrup Kommunes licitationsrunde. 

Det skriver Coop Danmark i en pressemeddelelse. 

Butikken får træfacade, der bliver plantet grønt på taget og lavet lokale regnvandsløsninger, opstillet ladestandere til elbiler, og der bliver gjort god plads til både cykler og ladcykler, fortæller ejendomschef i Coop, Flemming Møller Hansen. Han påpeger, at tankerne om bæredygtighed strækker sig langt frem i tiden: 

– Ikke kun i valget af materialer og energiløsninger, men også hvordan man skiller den ad igen, den dag – om mange år – når man ikke skal brug bygningen mere, siger Flemming Møller Hansen i pressemeddelelsen. 

 

Butikkens træfacader skaber et overdækket torv, hvor man kan have sæsonvarer og sælge blomster og lignende. Men det vil også være et sted, hvor man møder sine naboer, når man er ude for at købe ind.  

Bæredygtige materialer og socialt aspekt

Butikken er udviklet med hjælp fra Årstiderne Arkitekter, hvor kreativ leder Kiri Hedegaard mener, at den udstikker en nye retning for bæredygtigt byggeri indenfor detailhandlen. 

– Konceptet for Coop365 er den bæredygtige tankegang, hvor design, materialer og det sociale aspekt er grundstenene. Beplantning, belægninger, afledning af regnvand, støj, lysdesign med videre er indtænkt i bygningen, som derfor fremstår som en bæredygtig helhed, siger Kiri Hedegaard i pressemeddelelsen 

Byggeriet skal opnå DGNB Guld certificering, og er en del af Coops mål om at blive klimapositive i 2030. 

Den nye Coop 365 i Glostrup forventes at være klar til at slå dørene op i starten af 2022.

Konkurrent er allerede på den grønne bane 

Coops bæredygtige byggeri i ikke først på fronten af bæredygtige butikker herhjemme. 

Sidste sommer præsenterede Salling Group en Netto-butik i Bygholm Bakke-området i Horsens i det, der skal være den fremtidige standard for kædens bæredygtige butikker. 

Tegnet af C.F. Møller Architects var Netto-butikken ifølge folkene bag også den første fritliggende danske dagligvarebutik, der opnår DGNB Guld.  

Den Grønne Netto i Horsens åbnede sidst i 2020 og er allerede der var Salling Group på vej med de to følgende Netto-butikker efter samme skabelon i henholdsvis Skallebølle ved Odense og i Esbjerg.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204