23948sdkhjf

Casa-selskab bygger 97 boliger i Ballerup

Plushusene, Casa Group og NREPs fælles selskab, starter nu op på sit tredje bofællesskab. Det bliver i Sømose Hegn i Ballerup, hvor der bygges 97 boliger fordelt på punkthuse på 3-4 etager og rækkehuse i 1-2 plan. 

Det skriver Plushusene i en pressemeddelelse.   

– Grunden er yderst rekreativt beliggende i DTU Ballerup Campus´ baghave, og området byder på mange muligheder for naturoplevelser, siger adm. direktør i Plushusene, Martin Kring, i pressemeddelelsen. 

Plushusene-bebyggelsen etableres som del af en helhedsplan for området, som har til hensigt at skabe et miljø, hvor fællesskab er i fokus. Med en blanding af nye studieboliger ved DTU Campus og Plushusenes bofællesskab, hvis boliger tilpasser sig de eksisterende skovhegn mellem DTU og Sømosen, opnås et miljø med en bred beboersammensætning.

Casa står selv for byggeriet

Byggemodningen af grunden er startet op med henblik på byggestart i foråret 2021.

Fakta: Plushusene, Sømose Hegn

Bygherre: Plushusene

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter

Landskabsarkitekt: SLA

Totalentreprenør: Casa

Casa bliver selv totalentreprenør på projektet, som er tegnet af Årstiderne Arkitekter og landskabsarkitekterne fra SLA. 

Mellem husene i Sømose Hegn etableres grønne leverum med træer, buske, høje stauder og græsser. Projektet bæredygtigtighedcertificeres DGNB Guld, med den påkrævede hensyn til materialernes påvirkning på nærmiljøet, forbrug af energi og vand, indeklima med videre. Dertil kommer fokus på økonomisk og social bæredygtighed i form at dele-økonomi og tætte relationer. 

Vært, vicevært og fælles materialer 

Plushusene betegnes som bæredygtigt bofællesskabskoncept, hvor primært børnefamilier og aktive voksne på 55+ bor sammen. 

Selskaets tredje projekt 

Bebyggelsen i Ballerup bliver Plushusenes tredje projekt efter, at selskabet blev etableret i 2018 af Casa Group og NREP. Alle boliger udlejes - og Plushusene bliver udlejer. Casa bliver hovedentreprenør på alle byggerier. 

Ambitionen lød ved etableringen på 10 - 12 større ejendomskomplekser i Danmark i løbet af de kommende år med i alt cirka 2000 boliger. Det indebærer en samlet investering på 3 mia. kr.  

Mens Plushusene første bofællesskab i Hedehusene står helt færdigt til marts, hvor de sidste beboere kan flytte ind, er den anden bebyggelse med 148 boliger godt på vej i Nivå.

Beboerne har fri adgang til et fælleshus med mange aktivitetsmuligheder og fælles udearealer med fodboldbane, orangeri og nyttehaver. Desuden vil der være el-delebil, dele-værktøj, gæsteværelser, byttebørs og fællesspisning. 

Tilknyttet bofællesskabet er en vært og en vicevært, som understøtter bofællesskabet. Værten driver eller hjælper fælles aktiviteter i gang, som tilpasses beboernes interesser. Et tæt naboskab på tværs af generationer med gode sociale relationer og øget livskvalitet til følge er målet. 

Udlejning af boligerne starter til september 2021, og de første beboere forventes at kunne flytte ind i forsommeren 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125