23948sdkhjf

Byggestart for 8.500 m² psykiatri

Tirsdag indledte 5E Byg et nyt retspsykiatribyggeri i Middelfart. Regionen bruger 237 mio. kr. på at samle den syddanske retspsykiatri og skabe et helt nyt indhold.
Sikkerhed. Behandling. Tilhørsforhold og specialviden. Det er nogle af nøgleordene for den nye syddanske retspsykiatri, der om godt halvandet års tid vil være samlet i Middelfart.

Tirsdag den 28. februar var der første spadestik på det nye retspsykiatribyggeri.

- De nye fysiske rammer, vi får her, giver bedre plads til aktiviteter for patienterne. Det handler nemlig ikke kun om fysiske rammer, men også om nytænkning og nyt indhold i form af samlet behandling og pleje og en samlet specialviden, sagde regionsrådsformand Carl Holst, der tog det første spadestik fra en gravemaskine.

Patient/medarbejder-relation i fokus
Foruden ombygning af eksisterende arealer – ca. 8.000 kvadratmeter – udvider 5E Byg A/S bebyggelsen med yderligere ca. 8.500 kvadratmeter.

Når byggeriet står færdigt i efteråret 2013 er resultatet en moderne retspsykiatri, hvor behandling og sikkerhed går hånd i hånd. Arkitektfirmaet Creo har skabt et byggeri, hvor den gode relation mellem patient og medarbejder er i fokus – blandt andet gennem et varieret udbud af faciliteter til fritidsaktiviteter som voksenundervisning, træningskøkken og sportshal.

I projektet har der desuden været fokus på fysiske sikkerhedsforanstaltninger. Det mest markante tiltag er en fire meter høj facade, der er designet til at modstå flugtforsøg. Murene omkring retspsykiatrien får desuden videoovervågning og belysning, ligesom der vil være elektronisk adgangskontrol og privat vagtværn.

Ikke kun nye mursten
Region Syddanmark vil med byggeriet, som den eneste region i landet, samle de indlagte retspsykiatriske patienter. Den fysiske samling vil blandt andet betyde, at specialerne samles, og det vil smitte positivt af på den behandling, patienterne får.

Det nye skal ikke kun forstås i form af flere mursten og et nyt flot byggeri. Det handler i høj grad om nytænkning indenfor retspsykiatrien: Den faglige kvalitet vil blive højere, og der vil være unikke muligheder for videndeling og vidensudveksling. De indre rammer – indholdet – bliver dermed mindst lige så vigtige:

- Vi vil prioritere behandling og sikkerhed lige højt. Sikkerhed, fordi vi af hensyn til samfundet udenfor selvfølgelig er nødt til at holde på patienterne. Og behandling, der kan hjælpe dem til at komme sig og begå sig i livet. Vi skal huske, at det er syge mennesker, der skal gøres raske. Vi bygger ikke et fængsel, sagde regionsrådsformanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156