23948sdkhjf

Forretninger, kontorer og boliger i Randers

Projektudvikleren Calum står bag et nyt projekt, der skal forvandle et udslidt og delvist ubebygget industriareal til et nyt, flot bydels-kvarter.
En unavngiven butikskæde i dagligvaremarkedet har fokus på at åbne en forretning på op mod 3.500 m² på den såkaldte Nellemann-grund mellem Grenåvej, Århusvej og Halkiersgade i Strømmen i Randers.

Dagligvarebutikken kan blive det første byggeri i en helt ny bydel i Strømmen, som fuldt udbygget også vil bestå af andre butikker, boliger, kontorer og p-pladser.

Nellemann-grunden og arealerne omkring den bevaringsværdige gamle togstation ”Strømmen” er på cirka 35.000 kvadratmeter.

Et visuelt løft
Det er Calum A/S, der står bag projektet, som kan forvandle det udslidte og delvis ubebyggede industriareal til et nyt, flot bydels-kvarter.

Byggeriet kan ske i flere etaper. Arkitektfirmaet Kjaer & Richter har lavet en masterplan med klar inspiration fra Randers Kommunes arkitekturpolitisk for Randers Bykerne. I den beskriver kommunen netop Nellemann-grunden som en del af den afgrænsede bykerne og med mulighed for etablering af et større sammenhængende område med butikker, kontorer og boliger og de nødvendige parkeringspladser.

Første etape skal bygges på den lidt trist udseende ubebyggede del af den store grund mod syd. Det nye byggeri vil derfor give indkørslen til Randers Centrum et visuelt løft.

De nye forretninger skal især betjene beboerne i nærområdet, men Calum har alligevel fået rådgivningsfirmaet Rambøll til at udarbejde en analyse af trafikforholdene. Analysen indeholder også en løsning, som kan klare en øgede trafik til området uden at der skal laves en ny bro over havnen og Gudenåen, den såkaldte Bolværkslinie.

Lokalplanen for området er helt tilbage fra 1981, så der skal laves en ny lokalplan, inden Calums byggeplaner kan blive en realitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095