23948sdkhjf

133 boliger i PH’s baghave - Calum har entreprenør på plads til to af tre byggefelter

Dansk Boligbyg skal i Hørsholm opføre 133 DGNB-Guld certificerede boliger i totalentreprise for Calum i PH Park i den tidligere hospitalspark midt i Hørsholm. Det skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelse.

Projektet er udviklet af Calum sammen med Arkitektfirmaet Kjaer & Richter og Moe Rådgivende Ingeniører. Siden er projektet til Sampension.

For Hørsholm Kommune er ambitionen med PH Park et boligområde med kvalitetsbyggeri og fokus på fællesskaber, moderne boformer for alle generationer og familietyper samt en dagligdag med naturen helt tæt på. Projektgrunden fremstår således i dag som grønt natur-areal efter nedrivning af det tidligere hospital, som lukkede i 2011. Grunden har fået navnet PH Park, da den knap seks hektar store grund på Usserød Kongevej ligger 700 meter fra arkitekt Poul Henningsens hjem gennem næsten 20 år. 

Punkthuse, etageboliger og rækkehuse

Projektet omfatter to byggefelter og tre typer af bygninger: Dels punkthuse i seks etager med i alt 42 boliger, og heraf de fire som penthouselejligheder, dels 64 etageboliger, dels 27 rækkehuse med to eller tre etager. Det samlede bolig-etageareal udgør 13.739 kvm. Hertil kommer 7.000 kvm parkeringskælder, der vil strække sig både under og mellem bygningerne, der er fordelt på to byggefelter.

Calum tre af fire byggeretter

Udviklingsfirmaet Calum erhvervede byggeretten til tre af de fire byggefelter i PH Park sidst i 2019.

Med 7.000 kvm på hver af de tre byggefelter var udviklerens plan at  opføre samlet 21.000 kvm, svarende til 200-220 boliger på stedet. 

I september 2020 solgte Calum så to af de tre byggefelter til Sampension. Pensionsselskabet skyder et ikke nærmere præciseret trecifret millionbeløb i projektet - hvor Dansk Boligbyg nu skal opføre 133 nye lejeboliger - lød det dengang. 

Boligklyngerne vil fremstå med sammenhængende udtryk, men alligevel adskiller de sig fra hinanden. Rumligt er de udformet forskelligt, og derved opstår en serie varierede uderum. Gennem beplantninger og inventar vil hver klynge understøtte ambitionen og visionen om et samlet tema og en attraktiv bebyggelse med grønne og blå rekreative muligheder lige uden for døren – samt om en bred beboersammensætning. 

Hver af boligklyngerne vil danne et mindre lokalt fællesskab som et skærmet, grønt fællesareal i forhold til det mere ”vilde” landskab mellem klyngerne. Hver klynge vil fremstå varieret med rækkehuse, etagehuse og et punkthus.  

Nordiske byggematerialer

Bebyggelsens udtryk og materialeholdning skal spille sammen med stedets karakter og fremtid, hvorfor der har været fokus på anvendelse af robuste nordiske byggematerialer. Generelt er materialekarakteren enkel og med vægten lagt på robuste løsninger, der modsvarer den slitage, som et moderne byggeri er udsat for over tid. 

PH Park vil fremstå i blødstrøgne teglsten i en lys nuance med et nuanceret farvespil. Teglstensfacaden vil blive brudt af et grafisk mønster af tydeligt udskårne store vinduer, der i dimension og afskærmning er nøje afstemt af lysbehovet i lejlighederne. Facadernes øverste del beklædes med både tegl, zink og skiffer – derved bliver facaderne opdelt og nedbrudt på en karakteristisk måde. Og på udvalgte områder bliver der desuden benyttet detalje-murværk og lodret træbeklædning. 

Også indvendigt er boligerne præget af en enkel materiale-holdning. Alle overflader udføres i både gedigne og robuste materialer med fokus på bæredygtighed. Opholds- og soverum udføres med indbydende, varmt trægulv, der også giver en hyggelig stemning. 

Byggeriet ventes igangsat omkring sommerferien efter en periode med myndigheds-projektering, og de 133 nye boliger på den tidligere hospitalsgrund i Hørsholm afleveres til bygherren medio 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141