23948sdkhjf

Flot fremgang hos Krone Vinduer

2011 sluttede med det bedste resultat nogensinde, og fabrikken går 2012 i møde med endnu større fokus på passivhuse.
Efter et 2010, hvor der blev anvendt store ressourcer på produktudvikling, kom Krone Vinduer for alvor tilbage på vækstsporet i 2011.

Driftsresultatet blev forbedret med over 4 mio. kr., og på bundlinjen øgede virksomheden resultatet efter skat fra beskedne 76 t.kr. til et overskud på 3,02 mio. kr.

- Overgangen fra traditionelle vinduer til vores nye COto vinduessystem kostede store dele af vores indtjening i 2010, men i 2011 var vejen banet for større omsætning og indtjening. Omsætningen steg med 10 procent i et marked, som er gået en del tilbage, og det er vi stolte af, fortæller direktør Kaj Bundgaard.

Stor interesse fra andre producenter
Siden Krone Vinduer lancerede sit COto-system i sommeren 2010, er det gået stærkt for vinduesfabrikken fra Harken ved Hjørring. Kunderne tog imod de nye A-mærkede energivinduer med åbne arme, og det gjorde Krone i stand til at holde dampen oppe trods lavkonjunkturen i byggeriet.

COto er et kombinationsvindue med aluminium på ydersiden, træ på indersiden samt et isolerende mellemstykke i komposit. Allerede efter godt et år på markedet udgjorde det nye system størstedelen af Krone Vinduers ordrebeholdning , og det førte til en markant udvidelse af medarbejderstaben.

Succesen har vakt interesse andre steder i branchen, og Krone Vinduer har siden lanceringen solgt licenser til COto-systemet til fem andre vinduesfabrikker. Kaj Bundgaard Jensen fortæller, at man pt. forhandler med yderligere tre producenter om en licensaftale.

Satsning på passivhuse giver endnu bedre produkter
Den stærkt øgede ordreindgang på de nye energivinduer har betydet, at salget af almindelige vinduer med to-lags glas nærmest er ved at gå helt i stå. Og med udsigt til endnu skrappere energistandarder i fremtiden er Krone Vinduer allerede snart klar med sin næste produkt – et passivvindue, hvor fokus har været at skabe et design med slanke linjer som modsvar til de mere klodsede karm- og rammesystemer fra tyske producenter.

Krone Vinduer forventer at sætte det nye passivvindue på markedet efter sommerferien med passivhus- og DVV certificering, og lanceringen er et led i en større satsning på passivhus-markedet, fortæller produktionschef Carsten Lanzky Jensen:

- Vi går det nye år i møde et med endnu stærkere udvalg af vinduessystemer til passivhuse med store vinduespartier mod syd med U-værdier helt ned til 0,48 på hele vinduet. Til kontor- eller boligbyggerier vil det også fremover være muligt at købe vinduer med 4-lagsglas og med indbyggede solceller og persienner i glasset, siger han.

Ny viden ind i produktionen
Carsten Lanzky Jensen fortæller videre, at Krone Vinduer også er i gang med en kraftig opgradering af kompetenceniveauet i fabrikkens produktion.

Virksomheden vil i fremtiden satse på egne, specialuddannede medarbejdere, som kan løfte opgaverne med kundespecifikke og specialiserede produkter i serieproduktion. Ledelsen har derfor tilbudt alle ufaglærte medarbejdere en 2-årig uddannelse på fuld løn som træoperatører i stedet for at sende dem hjem i lavkonjunkturperioden.

Krone Vinduer har pt. 45 ansatte i produktionen, hvoraf de 11 er under uddannelse, og alt tyder på, at de får masser at se til i den kommende tid. I hvert fald kan direktør Kaj Bundgaard konstatere, at det er lykkedes at komme godt fra start i det nye år:

- 2012 ser lovende ud. Vi arbejder med flere større sager, og 29 procent af årets omsætning er allerede i hus, siger Kaj Bundgaard, der forventer et 2012-resultat på niveau med 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172