23948sdkhjf

Landsbyidyl med fællesskab – Mangor & Nagel tegner for sjællandsk ejendomsfirma

Det bliver med naboskabet og kontakten til naturen i højsædet, når Mangor & Nagel Arkitekter i samarbejde med Jacobsen Gruppen skal udforme og realisere visionerne for Ågerup Have - et nyt fællesskabsorienteret landsbykvarter i Roskilde Kommune. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

– Her vil vi realisere vores vision om et moderne, men stedsforankret landsbyområde og boligkvarter i tæt kontakt og forenelighed med naturen. Og det med et særligt fokus på det gode og inspirerende nabo- og fællesskab – som altid med udgangspunkt i en gedigen og lødig arkitektur, lyder Mangor & Nagels beskrivelse.  

For at skabe de bedst tænkelige rammer vil Ågerup Haves planløsning bestå af fleksible, robuste boliger i bæredygtige materialer. Det samlede områdedesign vil desuden bestå af både fælles nyttehaver og væksthuse samt værksteder og indendørs fællesarealer. I Fælleshuset kan Ågerup Haves beboere både have gæster boende i de to gæsteboliger, benyttet et værksted og multirum, hvor der også vil være god plads til fester og andre sociale sammenkomster. 

Fakta: Ågerup Have

Bygherre: Jacobsen Gruppen

Arkitekt: Mangor & Nagel

Areal: Grund: 7.545 kvm, Boliger: 1724 kvm, Fælleshus: 175 kvm

Beliggenhed: Ågerup, Roskilde Kommune

Nær kontakt til naturen et andet vigtigt element i realiseringen af landsbykvarteret. I Ågerup Have vil Mangor & Nagel eksempelvis etablere vildtvoksende grønne kiler med frugttræer mellem husene, der lader både mennesker, planter og insekter bevæge sig frit i det nybyggede kvarter. 

Samtidig integreres områdets organisk udviklede landskab i den overordnede planløsning, hvor eksisterende stier både vil markere kvarterets ydre grænser og lede beboere og besøgende ind i boligområdets centrale fællesareal og grønne hjerte. Således bliver områdets natur og allerede rumlige og landskabelige kvaliteter bragt i spil for på lige fod med de nyopførte boliger og fællesrum at udgøre det samlede projekt.   

Både udformningen og realiseringen af Ågerup Have foregår i tæt samarbejde med projektets bygherre, Jacobsen Gruppen, der blandt andet udvikler og driver en række erhvervsrettede domicilbyggerier, ungdomslejligheder, énfamilieshuse og rækkehuse.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095