23948sdkhjf

Fed ordrebog skaber vækst hos MT Højgaard

Ordrebogen hos MT Højgaard Holding vokser, og det skaber forventning om vækst hos den danske entreprenørkæmpe.

I 2020 voksede koncernens omsætning med 4 pct. til knap 6 mia. kr., mens driftsresultatet (EBIT) steg med 75 mio. kr. til 52 mio. kr. Ordrebeholdningen voksede samtidig med 24 pct., viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab.

På baggrund af resultatet, som levede op til ledelsens forventninger, lyder prognosen nu på en forbedring af såvel omsætning som driftsindtjening igen i 2021.

- Hovedopgaven i 2020 var at sætte en ny retning, og det lykkedes: Vi er godt i gang med at eksekvere den nye Bæredygtig>22 strategi. Den nye organisering har tydeliggjort ansvar og roller. Vi har god vækst i ordrebøgerne, og resultatmæssigt leverer vi, hvad vi har stillet i udsigt, og forbedrer indtjeningen for andet år i træk, udtaler adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding A/S, i en selskabsmeddelelse.

Hermed henviser han til, at koncernen er i gang med en større organisationsændring, som blandt andet medførte, at MT Højgaard Danmark i september sidste år sagde farvel til et halvt hundrede medarbejdere. Samtidig blev koncernens rådgiverafdeling med godt 80 ansatte nedlagt.

- Vi forbedrer driften skridt for skridt, mens vi nedbringer omkostninger og begrænser risici. Der er stadig meget at tage fat på, og vi er end ikke halvvejs i den treårige strategiperiode. Men vi er på rette spor, tilføjer koncernchefen.

God efterspørgsel

Ifølge meddelelsen oplevede MT Højgaard i 2020 god efterspørgsel på områder, hvor koncernen står stærkt, herunder bæredygtigt byggeri og renovering, renovering af almene boliger og institutioner samt projekter i nye samarbejds- og partnermodeller.

Koncernen vandt nye ordrer og ekstraarbejder for 7,5 mia. kr. mod 6,3 mia. kr. i 2019. Ordreindgangen var stigende året igennem og toppede med 2,9 mia. kr. i 4. kvartal, fremgår det.

Ordrebeholdningen var ultimo året 8,2 mia. kr. mod 6,6 mia. kr. i 2019.

Forretningsenhederne Enemærke & Petersen, Ajos, MT Højgaard Danmark og MT Højgaard International havde vækst i ordrebøgerne.

Enemærke & Petersen har efter regnskabsårets afslutning indgået aftale om et flerårigt, strategisk byggepartnerskab med boligselskabet Civica med opgaver til en anslået værdi på 3 mia. kr.

Den 12. februar meldte selskabet desuden, at MT Højgaard Holdings forretningsenhed Enemærke & Petersen har indgået aftale om at købe den landsdækkende entreprenør- og tømrervirksomhed Raunstrup for 73 mio. kr. 

MT Højgaard Holding A/S
Mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 5.951 4.672
Resultat af primær drift 52 -23
Årets resultat 101 66
Overskudsgrad 0,9 -0,5
Egenkapital 624 521
Antal ansatte 2.680 2.178
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141