23948sdkhjf

Skanska og KPC bygger C.F. Møllers Have - uden C.F. Møller

Skanska investerer i nyt boligudlejningsprojekt i Ørestad City, C. F. Møllers Have, på cirka 12.000 kvm i otte etager med 154 lejligheder og en offentlig parkeringskælder i to niveauer. Det skriver Skanska i en pressemeddelelse. 

Lejlighederne, som er fordelt på 2,3 og enkelte 4-værelses lejligheder på gennemsnitligt 75 kvm, henvender sig primært til singler, unge par og seniorer. 

KPC København er styringsentreprenør på C.F. Møllers Have, som er skabt sammen med Årstiderne Arkitekter og Niras, fortæller Kristian Møller Petersen, projektudviklingschef i Skanska, i pressemeddelelsen. 

P-kælderaftale med By & Havn 

Parkeringskælderen er udlejet til By & Havn på en 30-årig lejeaftale og vil indgå i den samlede parkeringsløsning i Ørestad. Der vil være offentlig adgang til kælderen. Ejendommens beboere får direkte adgang til kælderen, som udover p-pladser også indeholder depotrum, aflåst opvarmet cykelparkering og cykelværksted. 

– Vi rigtig glade for projektet og løsningen med en fælles parkeringskælder. Ved at flytte parkeringen under jorden, er der skabt et inspirerende gårdrum, samtidig med at vi med 130 ekstra parkeringspladser har kunnet fastholde den lovede parkeringsdækning for Ørestads beboere, udtaler salgschef i By & Havn, Anne Aage, i pressemeddelelsen.

Genbrug i facaderne 

C.F. Møllers Have vil have fokus på de store tendenser; deleøkonomi, fællesskab og klimaet. Blandt andet med læse-/lektiecafésamt fælleslokale med køkken. I stueetagen vil der være kontorarbejdspladser til brug for ejendommens beboere, som dermed tilbydes gode hjemmearbejdsforhold. 

Gårdrummet vil fungere som et fælles rekreativt udeopholdsrum med legepladser, orangeri og planter der understøtter biodiversitet. Træk som ifølge bagmændene skal være med til at højne fællesskabet.

Fakta: C. F. Møllers Have

Karreformet boligprojekt i otte etager med fælles gårdhave, alle lejligheder har adgang til altan samt mindre private terrasser i stueetagen. 

12.000 kvm boligareal, med 154 lejligheder fordelt på 2,3 og enkelte 4-værelses lejligheder, med en samlet gennemsnitsstørrelse på 75 kvm. 

Parkeringskælder i 2 etager med 130 parkeringspladser 

Arkitekt: Årstiderne Arkitekter 

Rådgiver: Niras 

Styringsentreprenør: KPC København

Tidsplan: Byggestart marts 2021, åbning af P-kælder første kvartal 2023, udlejning og indflytning fra fjerden kvartal 2023

Med hensyn til bæredygtighedsprofil er projektet præcertificeret til DGNB Guld.  

Desuden er der fokus på udvalgte FN Verdensmål, og der vil blive benyttet genbrugsmaterialer, blandt andet vil facaderne indeholde genbrugstegl og altangangene vil delvist blive udført af træ.

Byggestart er sat til marts 2021, åbning af P-kælder i første kvartal 2023, mens der er udlejning og indflytning fra fjerde kvartal 2023. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156