23948sdkhjf

Nordjysk kæmpe klar med yderligere 115 boliger i ny Aarhus-bydel

A. Enggaard afleverer yderligere 115 almene boliger i Skejbyen, en ny bydel i Vejlby i Aarhus, som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden selv står bag udviklingen af. 

Siden foråret 2020 har A. Enggaard allerede afleveret de første fire boligkarréer med i alt 350 boliger i området, som husede VIA University College inden flytningen til Ceres Byen centralt i Aarhus. 

De 115 nye hjem, der står klar til indflytning i dag den 1. marts. er opført for den almene boligforening Lejerbo fordelt på to karréer. Boligerne spænder fra 1-værelses lejligheder på 38 kvm til 4-værelses boliger på 112 kvm, og alle har altan eller terrasse. 

Skejbyen i Vejlby

Skejbyen ligger i et område afgrænset af Skejbygårdsvej, Skejbyvej og Vejlby Centervej i Skejby, som husede VIA University College inden flytningen til Ceres Byen.

Bydelen kommer blandt andet til at rumme 850 boliger og en lang række aktivitetsfaciliteter. Samlingspunktet i bydelen bliver bl.a. den eksisterende sportshal, et aktivitetstorv, et forsamlingshus og en café.

Byggeperiode: 2018 - 2021
Ingeniør: Rambøll og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
Bygherre: A. Enggaard
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Omfang: 51.000 kvm boliger og aktivitetsområde inklusive daginstitution

Ifølge afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach, har man haft fokus på at skabe et godt boligmiks med mangfoldighed og liv for både studerende, børnefamilien og det ældre seniorpar. Boligerne er derfor bygget og designet med henblik på at imødekomme forskellige aldersgrupper og familiestørrelse. 

Skejbyen ventes at stå helt færdig til sommer næste år. Men inden pågår arbejdet med blandt andet at etablere by- og uderum, daginstitution og yderligere 380 boliger. 

Sidste forår solgte A. Enggaard to karréer med 159 lejligheder i den nye bydel til Industriens Pension for et ikke nærmere specificeret trecifret millionbeløb

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172