23948sdkhjf

De sidste aftaler er på plads - JCN Bolig bygger 319 ungdomsboliger

JCN Bolig er netop gået i jorden bag den gamle Journalisthøjskoles hovedbygninger på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus for at byggemodne til projektet Journalisten. 

Projektet opføres for ejendomskoncernen Domis og omfatter 319 ungdomsboliger med fællesarealer, parkeringskælder og tagterrasser, skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelese.

Journalisthøjskolens ikoniske hovedbygninger bevares og kommer til at fungere som områdets beboerhus og kulturelle samlingssted med adgang til cafe, møderum, stort film- og konferencelokale og et væld af aktiviteter drevet af FO-fonden. Bygningerne kommer også til at huse Ovartaci Museum, et kombineret kunstmuseum og psykiatrisk historisk museum, som i sig selv bliver et besøg værd. 

Den oprindelige lokalplan er udviklet af arkitektfirmaet Sleth i samarbejde med bygherre, Domis. Arkitektfirmaet Sleth har tegnet projektet og JCN Bolig har sammen med Ingeniører’ne bidraget til skrue projektet sammen over et lille års tid. 

I december 2020 faldt de sidste aftaler faldt på plads med rådgivere og slutinvestor, og nu er man så småt gået i jorden.

Droppede planer om udbud 

Tidligere har JCN Bolig arbejdet sammen med Domis, så parterne kender hinanden og har et tillidsforhold, der ifølge Lars Adamsen, salgs- og udviklingsdirektør, JCN Bolig har fået det hele til at glide lettere, når man kom med forslag til forbedringer og optimeringer: 

– Det betød også på et tidligt tidspunkt, at man opgav den oprindelige ide om at sende projektet ud i udbud blandt flere entreprenører.  Vi fik lov til at behandle sagen i det man kalder enebud, altså at vi har forhandlet sangen på plads uden at der har været andre entreprenører inde over. Og det kan kun foregå i et tillidsfuldt klima, at man kan udvikle tingene på den måde, siger han. 

Blandt andet har man helt fra start arbejdet med helt åbne kalkulationer, så Domus har fået fuld indsigt i JCN Boligs beregninger. Det har ifølge entreprenøren vist hvad man kan, for at få projektet i den rigtige retning og gjort det muligt at ramme en ønsket “targetpris”, så projektet fungerer for alle parter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.111