23948sdkhjf

International hæder til C .F. Møller-byggeri

Hospice Djursland er blevet tildelt Civic Trust International Award ved en ceremoni i Edinburgh i fredags. Udvidelsen af National Maritime Museum i Greenwich, kaldet the Sammy Ofer Wing og ligeledes tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller, fik ved samme lejlighed en hædrende omtale.
Prisen Civic Trust blev stiftet i 1959 for at hædre det allerbedste inden for arkitektur, design, planlægning, landskab og offentlig kunst. Prisen gives til projekter af højeste arkitektoniske kvalitet, men kun hvis de samtidig vurderes at udgøre et særligt positivt kulturelt, socialt eller økonomisk bidrag til lokalsamfundet, og demonstrerer bæredygtighed og universelt design.

Hospice Djursland var det første hospice herhjemme bygget efter Realdanias program om "Det Gode Hospice" og har siden indvielsen stået som et vigtigt omdrejningspunkt for udviklingen af hospicebegrebet i Danmark. Målet har været at skabe arkitektur på landskabets og udsigtens betingelser - arkitektur, der byder på intense sanseoplevelser og gør det muligt for patienterne at leve fuldt ud til det sidste.

Hospice Djursland er naturskønt beliggende ved Følle Strand med udsyn over Kalø Vig, og uanset hvor i bygningen man befinder sig - ankomsten, sansehaven, atrierne, vagtstuen, dagligstuen, refleksionsrummet, patientstuerne - er landskabet nærværende.

Juryens begrundelse for præmieringen af Hospice Djursland er bl.a:

- Hospice Djurslands særlige konvekse form tillader at alle rum nyder godt af den panoramiske udsigt, til stor forskel for de typisk mere indadvendte anlæg man finder i England.

National Maritime Museum i London rummer verdens største maritime samling og har til huse i fornemme historiske bygninger, der er på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv. Udvidelsen af museet omfatter en ny fløj som giver museet en ny, markant hovedindgang samt den nødvendige ekstra udstillingsplads, café, restaurant, bibliotek og arkiver. Den nye hovedindgang - der giver Greenwich Parken den noble indgang, parken altid har manglet - skyder sig ud af terrænet, men samtidig er størstedelen af den nye bygning placeret under jorden.

Arkitektfirmaet C. F. Møller modtog også sidste år en Civic Trust Award for Darwin Centeret ved Natural History Museum i London.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094