23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør vinder 290 millioners diabetescenter

Aalborg-virksomheden M. Thomsen Støtt er valgt som hovedentreprenør til byggeriet af Steno Diabetes Center Nordjylland (SDCN), som regionsrådet i Region Nordjylland netop har godkendt en anlægsbevilling på 290 mio. kr. til. 

Den nordjyske entreprenør blev udpeget blandt fem byggevirksomheder, som alle var prækvalificeret og bød på opgaven. Det skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse. 

Region Nordjylland er allerede i gang med at opføre en koblingszone i området, der via en forhal forbinder SDCN med det øvrige universitetshospital. Centret udgør cirka 7.800 kvm i fire etager, og brugerne får let adgang med offentlig transport samt gode parkeringsforhold tæt på bygningen. 

Arkitektfirmaet Friis & Moltke er totalrådgivere på projektet. De har Rambøll med som underrådgivere på ingeniørydelserne.

Region Nordjylland stiller en byggemodnet grund inklusive tilslutningsudgifter til rådighed for projektet. Byggemodningen af grunden er færdig, og Region Nordjylland forventer at kunne gå i gang med byggeriet i foråret 2021. SDCN forventes færdigbygget ved udgangen af 2022. 

I det nye byggeri er der lagt vægt på, at det er brugerne, som er omdrejningspunktet. Centret skal også være med til at fremme kontakten og samarbejdet mellem centerets brugere og de sundhedsprofessionelle. 

Cirka 30.000 nordjyder lever i dag med diabetes, og SDCN har siden centrets etablering i 2018 haft en mission om at styrke diabetesbehandling, forebygge senkomplikationer, og målet er at skabe et godt liv for alle, der påvirkes af diabetes – patienter såvel som pårørende. 

Mere om Steno Diabetes Center Nordjylland

  • Steno Diabetes Center Nordjylland er en del af et nationalt netværk af Steno Diabetes Centre i alle fem regioner. Alle centrene støttes med bevillinger fra Novo Nordisk Fonden for at sikre, at Danmark opbygger de bedste tilbud om forebyggelse og behandling af diabetes, samt at dansk diabetesbehandling og forskning forbliver internationalt førende.
  • Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden indgik tilbage i 2017 et samarbejde om etablering af Steno Diabetes Center Nordjylland, og fonden donerede 795 mio. kr. til styrkelse af hele diabetesindsatsen i regionen. En del af denne bevilling går til byggeriet af diabetescentret i Nordjylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109