23948sdkhjf

Opkøb: Arkitektfirmaet Rum vokser til 60 medarbejdere

Arkitektfirmaet Rum køber den københavnske tegnestue Friborg og Lassen, der blev funderet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen i 1919, oplyser parterne i en pressemeddelelse tirsdag.

Den nye konstellation tæller 60 medarbejdere - 50 fra Rum og 10 fra Friborg og Lassen - og købet styrker arkitektfirmaets kompetencer inden for renovering, transformation og kulturarv.

– Friborg og Lassen har en lang historie som velfunderet tegnestue i København og besidder stor faglig indsigt i renovering, transformation og kulturarv. Det er viden og specialkompetencer, der stiller sig på skuldrene af RUMs portefølje og vil være en gevinst i forhold til igangværende og nye renoveringsprojekter, siger Karin Elbek, partner i Rum, i pressemeddelelsen.

Mere end 100 års historie

Friborg og Lassens historie strækker sig tilbage til 1919, hvor den kun 21-årige Steen Eiler Rasmussen vandt tre arkitektkonkurrencer og siden blev et anerkendt navn i arkitektverdenen. Han var arkitekten bag det nu fredede Ringsted Rådhus fra 1937 og bydelen Tingbjerg, der blev opført i 1950’erne til 70’erne. 

Friborg og Lassen har gennem årene videreført ånden fra Steen Eiler Rasmussen og oparbejdet stor viden om arkitekturen og byggeteknikken i den historiske bygningsmasse, materialevalg og farveholdning gennem tiden. 

Fra Friborg og Lassens side betegens salget som et naturligt generationsskifte, der giver nye muligheder for at videreføre og udvikle tegnestuens kendetegn og historie. 

– Vi er glade for at blive en del af RUM og ser frem til at videreudvikle vores rådgivning, få adgang til flere ressourcer og dele vores dybe erfaring og kernekompetencer inden for renovering og kulturarv, udtaler Friborg og Lassens tidligere direktør, arkitekt Karl Aurvig-Huggenberger, i pressemeddelelsen.

Ny direktør og bestyrelsesformand

Rums adm. direktør Marianne Kjerkegaard Kristensen og bestyrelsesformand Birgitte Brinch Madsen indtræder ved købet som adm. direktør og bestyrelsesformand i Friborg og Lassen.

Virksomhedens tidligere ejere, arkitekt Karl Aurvig-Huggenberger og bygningskonstruktør Henrik Lind, fortsætter begge med ledende roller i Friborg og Lassen.  

Horsens-baserede Rum åbnede for godt et år siden kontor i Valby for at være tættere på virksomhedens mange kunder og projekter på Sjælland. Tegnestuen konsoliderer nu tilstedeværelsen i København og flytter i løbet af foråret fra Valby sammen med Friborg og Lassen på Vesterbro. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125