23948sdkhjf

Flyttede hjem til de hjemløse – nu bygger de sammen med C.C. Contractor

Spaden er netop sat i jorden til Møltrup Optagelseshjems nye 'Livsrum', som Aart Architects og C.C. Contractor står bag. Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

Den hvidkalkede herregård fra 1700-tallet ved Herning, Møltrup Optagelseshjem, er i dag hjem for hjemløse mænd i alle aldre, der ønsker at lægge alkohol og stoffer bag sig. Med udvidelsen skabes en multisal med en bred vifte af aktiviteter, som skal være med til at give hjemmets hjemløse beboere modet og overskuddet til at vende tilbage til samfundet. 

– I mange år har vi på Møltrup kunnet tilbyde et trygt sted at sove om natten og arbejde om dagen, men der har manglet fokus på fritiden. Fritid er noget, der er svært at håndtere. Ikke mindst, hvis man har udviklet uheldige alkoholvaner, udtaler Ebbe Larsen, forstander på Møltrup Optagelseshjem, i pressemeddelelsen.

– Derfor vil vi med det nye 'Livsrum' give beboerne mulighed for at bruge tiden på en lang række spændende aktiviteter og på den måde udvikle nye interessefællesskaber, der skal være med til at sikre deres livskvalitet, fortsætter forstanderen.

Fakta: Multisalg, Møltrup Optagelseshjem

Beliggenhed: Vildbjerg

Bygherre: Møltrup Optagelseshjem

Størrelse: 1.500 kvm

Hovedentreprenør: CC Contractor

Arkitekt: Aart Architects

Bidragsydere: Realdania, Herning Kommune, Støttefond for Møltrup Optagelseshjem, samt donationer fra private.

Med multisalen er det tanken at udvide herregården med en ny bygningslænge. Det vil ske i naturlig forlængelse af den eksisterende, klassiske bygningsstruktur, så multisalen indskriver sig i gårdens lange historie og formål som optagelseshjem i dag.

Flyttede ind hos de hjemløse

I 2019 vandt Aart et parallelopdrag udskrevet af Realdania om at udarbejde et proces- og konceptforløb med visionen om at skabe et 'Livsrum' med nye muligheder for fritidsaktiviteter for de beboere, der endnu er for socialt udsatte til at begive sig ud i samfundet. 

I forbindelse med foranalyserne og udviklingen af projektet flyttede arkitekterne ind på optagelseshjemmet for at opleve stedet på egen krop og blive klogere på dets muligheder. Tegnestuen har i særlig grad arbejdet med at skabe rammer for forandring og positive effekter via 'Livsrummet'. Der er arbejdet aktivt med, hvordan bygninger kan løfte et socialt ansvar og direkte være katalysator for en positiv forandring for beboerne og for Møltrups daglige aktiviteter. 

– Beboernes fritid er hele omdrejningspunktet for den nye multisal, hvor de kan dyrke forskellige former for kultur- og idrætsaktiviteter på en tryg hjemmebane, men dog i tæt samspil med det omgivende lokalsamfund, siger Mikkel Seir Christoffersen, leder af transformation hos Aart.

Projektet er støttet af Realdania, Herning Kommune, Støttefond for Møltrup Optagelseshjem samt donationer fra private. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094