23948sdkhjf

Byggeriets omsætning på højeste niveau i tre år

Bygge- og anlægsbranchen omsatte i januar for 16,8 mia. kr. Dermed er omsætningen nu på sit højeste siden starten af 2009.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggeriet har omsat for 16,8 mia. kr. i januar – en stigning på 0,6 procent i forhold til december.

Det lyder ikke af meget, men med stigningen stod januar for den største månedlige omsætning i næsten tre år.

Siden midten af 2011 er omsætningen stille og roligt steget måned for måned, og ifølge chefkonsulent Andreas Fernstrøm fra Dansk Byggeri er det især to effekter, der trækker op.

- Den ene er skybruddet fra sommeren, som har kastet mange renoveringsopgaver af sig, mens der i slutningen af 2011 for alvor er kommet gang i nybyggeriet af almene boliger i kommunerne, siger han i en kommentar til Danmarks Statistiks nye tal.

Ingen blivende effekt
Hos Dansk Byggeri forventer man, at omsætningen i 2012 vil blive højere end i 2011, da en stor del af de mange påbegyndte almene boliger først vil blive bygget færdig i 2012. På den anden side vil effekten af skybruddet dog stille og roligt ebbe ud, da skaderne er ved at blive udbedret

- Men her vil regeringens kickstart med stor sandsynlighed tage over og sørge for øget omsætning i bygge- og anlægsbranchen. Ligesom i vores konjunkturanalyse er det dog vigtigt at påpege, at den øgede omsætning er et resultat af midlertidige effekter. Det betyder, at vi forventer, at omsætningen vil falde igen i 2013, slutter Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093