23948sdkhjf

Erhvervsområde ved nyt storslagteri

Vejen kommune arbejder på at udvide erhvervsområdet ved Energivej i Holsted, hvor Danish Crown ønsker at placere et fremtidigt kreaturslagteri til en halv milliard kroner.
Danish Crown offentliggjorde i august 2011, at det er Holsted i Vejen Kommune, der kommer til at lægge grund til, hvis slagteri-koncernens bestyrelse træffer den endelige beslutning om at etablere et nyt kreaturslagteri Danmark. Der er tale om en investering på godt en halv mia. kroner, som vil sikre ca 300 danske industriarbejdspladser.

Vejen Kommune vil have fokus på at skabe et sammenhængende erhvervsområde som sikrer bestående virksomheder, skaber rammen for et slagteri og sikrer at der kan ske en fortsat erhvervsudvikling i Holsted. Derfor er iværksat en proces med henblik på at sikre udviklingen af erhvervsomrdået ved Energivej i Holsted.

Allerede nu er kommunen i fuld gang med at byggemodne det areal i Holsted, som skal huse det kommende kreaturslagteri.

Forarbejde på flere niveauer
Status er nu, at der foregår arkæologiske udgravninger på stedet. Opgaven med at skrælles de øverste jordlag af, så arkæologerne kan udføre deres arbejde, udfører det lokale entreprenørfirma Hans Frisesdahl A/S i Askov.

Den første af de ejendomme, som er erhvervet og inddraget til slagterigrunden, er blevet fjernet, og beplantningen i området er ved at blive ryddet. Endelig har kommunen haft møder med
TDC og Energiselskaber med henblik på at sikre den tilstrækkelige ledningskapacitet for teletrafik og varme- og elforsyning.

Danish Crowns bestyrelse forventes at træffe den endelige beslutning om, hvorvidt Danmark skal have et nyt kreaturslagteri i løbet af foråret 2012. Det er blandt andet afgørende for den endelige afgørelse, at der kan etableres en konkurrencedygtig omkostningsstruktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063