23948sdkhjf

Stort boligkompleks bliver sidste brik i stjernearkitekts plan for Sønderborg

PFA og Bitten & Mads Clausens Fond nærmere sig det, der vil afslutte stjernearkitekten Frank Gehry’s forkromede plan for Sønderborg Nordhavn, Byens Havn. 

Projektet er et boligkompleks i 14 etager med et samlet samlede etageareal på 7.000 kvm samt en offentlig tilgængelig bypark, og Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har netop sagt god for forslaget til en lokalplan, samt at sende denne i offentlig høring. 

- Tankerne for fonden er at få færdiggjort planerne for Byens Havn. Det er den sidste grund, og når det projekt er realiseret, er masterplanen bragt i mål. Det vil fonden gerne tilvejebringe, siger Kari Stochholm, kommunikationsmedarbejder ved Bitten & Mads Clausens Fond, til JV.dk. 

Fra Clausen-fonden lyder det også, at hverken antallet af lejligheder eller tidsplanen ligger fast. Med hensyn til lejlighederne er planen en blanding af eje- og lejelejligheder samt boligstørrelser til alle fra enlige til børnefamilier. 

Bygningens vestligste del fremstår med en etage, og trapper herfra op med enkelte eller flere etagespring til de 14 etager. Mod øst starter bebyggelsen med maksimalt seks etager, hvorfra bebyggelsen trapper op med enkelte eller flere etagespring. 

PFA står for 70 pct. af projektet og Bitten & Mads Clausens Fond de resterende 30 pct.

Mere end 10 år undervejs

Boligbebyggelsen er del af Frank Gehry’s masterplan for udviklingen af Sønderborg Nordhavn, der i grove træk beskriver, hvordan de bynære havneområder kan omdannes fra industrihavn til moderne by 50.000 kvm fordelt på boliger, erhverv og kultur. 

Sønderborg Havneselskab, som i sin tid blev dannet af Sønderborg Kommune og Bitten og Mads Clausens Fond, indgik i 2007 aftale med den anerkendte Frank Gehry om at udarbejde en masterplan for området. Denne masteplan med overordnede arkitektoniske greb, visioner og mål blev offentliggjort den 31. oktober 2008.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125