23948sdkhjf

Hospital bliver 700 mio. kr. dyrere end ventet

Et nyt hospital skal efter planen stå klar syd for Hillerød. Men en ny gennemgang af budgettet viser, at projektet langt fra kan overholde anlægsrammen på 3,8 mia. kr.
Cowi, der er ekstern rådgiver på Nyt Hospital Nordsjælland, har netop foretaget en budgetgennemgang, der fastslår, at byggeriet vil blive ca. 700 mio. kr. dyrere end de 3,9 mia. kr., som Region Hovedstaden har fået tilsagn om.

Projektdirektør Henrik Schødts fortæller til sn.dk, at der primært er tre årsager til, at byggeriet bliver dyrere end umiddelbart forventet:

- Byggepriserne i hovedstaden er 10 procent højere end i for eksempel Østjylland, der er øgede udgifter til byggemodning og fundering af byggegrunden på over 100 mio. kr., og så er der fra starten af en meget stram budgettildeling per kvadratmeter, forklarer han.

Det er endnu uvist, hvor besparelserne skal findes, men koncerndirektør i Region Hovedstaden, Morten Rand Jensen, siger til TV2Lorry, at det kan ende med, at byggeriet bliver mindre end de planlagte 136.000 m².

- Vi ved ikke endnu, hvordan projektet forandrer sig, men vil sætte fokus på at undgå at patienterne eller behandlingen mærker en forskel. Standarden for det nye hospital bliver stadig i verdensklasse, fastslår han dog.

Læs mere om Nyt Hospital Nordsjælland på www.regionh.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078