23948sdkhjf

Østjysk supersygehus' vartegn fejret med hjemmelavede frankfurtere og cocio

Håndværkerne var fordelt i covid-cirkler, men traditionen tro var der hjemmelavede frankfurtere og cocio, da der blev der afholdt rejsegilde på Forum-byggeriet ved Aarhus Universitetshospital. Byggeriet, der betegnes som det østjyske supersygehus’ vartegn, er nu oppe i sin fulde højde på 14 etager og kan ses milevidt fra. 

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse. 

Det 22.800 kvm store Forum-byggeri har et budget på 680 mio. kr., heraf 457 mio. kr. til totalentreprenør, som i sidst i 2018 blev vundet af et hold bestående af KPC, Link Arkitektur, ingeniørfirmaet Sweco og arkitektkontoret SLA.   

På grund af covid-19 restriktioner, var rejsegildet uden mange gæster og taler. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og direktør for totalentreprenøren KPC Kurt Poulsen kom dog forbi byggeriet.

Fakta om Forum 

Areal: 22.800 kvm 

Budget: 680 mio. kr. heraf 457 mio. kr. til totalentreprenør 

Bruger: Aarhus Universitet (AU)/Aarhus Universitets Forskningsfond (AUFF), Steno Diabetes center Aarhus (SDCA)/Novo Nordisk Fonden (NNF), Folkekirken (FK) og Region Midtjylland (RM) 

Totalentreprenør: Team KPC, der består af KPC, Link Arkitektur, Sweco og SLA 

Ejerforhold: Aarhus Universitets Forsknings Fond, Kommuneleasing samt Region Midtjylland, hvor en del er finansieret via Kvalitetsfondsprojektet.

- Det er noget af en milepæl vi er nået. Forum bliver et hjerterum og samlingspunkt for hele Aarhus Universitetshospital, sagde regionsrådsformand Anders Kühnau, ifølge pressemeddelelsen.  

Klar til indflytning i efteråret 2022 

Forum fuldender og forbinder Aarhus Universitetshospital som et fikspunkt for hele hospitalet. Byggeriet er med sine 14 etager det højeste punkt i hele bygningskomplekset. 

Bygningen kommer til at rumme patienthotel og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for patienter og pårørende. Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som blandt andet skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter. 

Forum-byggeriet bygges ved område A (Indgang A) og kommer til at binde hospitalets nordlige og sydlige dele sammen via forbindelsesgange og alene i kraft af højden, arkitekturen og den helt centrale placering bliver Forum Aarhus Universitetshospitals centrale punkt. 

Den 14 etager høje bygning forventes at være klar til indflytning september 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172