23948sdkhjf

Løgstør-virksomhed lander tysk-estisk samarbejde om mobile modul-hjem

De buede linjer og enorme glaspartier bringer tankerne i retning af det futuristiske, og ifølge modulproducenten Scandi Byg er de såkaldte coodos da også på mange måder fremtidens byggeri. De er nemlig produceret som modulbyggeri, der er både bæredygtige og miljøvenlige samtidig med, at de let kan transporteres, ombygges og placeres overalt i verden – og nu skal den danske virksomhed i gang med at fremstille dem.

Det er det tysk-estiske firma LTG Lofts to go, der står bag de æstetiske coodos, og Scandi Byg, der har speciale i industriel fremstilling af rumstore moduler, har netop indgået en rammeaftale med virksomheden. Den indebærer, at Scandi Byg skal stå for at producere en række af de coodos, LTG Lofts to go løbende sælger via licenstagere i hele Europa.

– Det er et rigtig spændende projekt, der i høj grad taler ind i fremtidens bæredygtige byggeri og livsstil og dermed også vores egne modulbyggerier. Samtidig er det også et meget anderledes produkt end vores egne moduler, så vi ser frem til at dykke ned i de mobile living-løsninger og få endnu et spændende produkt på hylden, siger Scandi Bygs adm. direktør, Christian Halken.

Starter i Norden

Hans forventning er, at der i første omgang vil være størst interesse for konceptet i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, hvor der allerede er stort fokus på bæredygtigt modulbyggeri samt byggeri i træ.

– Indtil videre kender vi dog ikke omfanget af aftalen, men ved, at LTG Lofts to go er i gang med konkrete forhandlinger med forskellige ferieresorts i Europa, som kan betyde salg af et større antal over de kommende år. Vi håber på, at projektet vinder stort indpas, og vi glæder os til at se, hvor stor ordrevolumen bliver de kommende år, siger Christian Halken.

I aftalen bliver Scandi Byg producent af de særlige modeller kaldet coodo sun og coodo earth med træfacader, som fås i forskellige størrelser. Coodo sun kan tilkøbes med 20 kvm pergola, mens coodo earth som standard produceres med en 12 kvm integreret terrasse. Når modulerne er produceret på fabrikken i Løgstør, står kunden selv for transporten og monteringen af de færdigbyggede løsninger.

Og ifølge LTG Lofts to go er det ikke tilfældigt, at det netop er danske Scandi Byg, der skal producere de særlige træmoduler:

– Industrielt fremstillet modulbyggeri er populært som aldrig før – og af gode grunde – og med Scandi Bygs over 40 års erfaring med produktudvikling og modulbyggeri var det en attraktiv samarbejdspartner for os at få med ombord på coodo-konceptet, siger Mark Dare Schmiedel, CEO og grundlægger af LTG Lofts to go.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094