23948sdkhjf

Skolebyggeri følger planen trods vinter

Mere end 70 mand er nu i gang på byggepladsen ved den nye skole i Fredensborg ved Vilhelmsro. Der arbejdes pt. på montering af ventilation samt på el- og vvs-installationer.
Trods en vinter med både nedbør og frost følger byggeriet af den nye skole i Fredensborg ved Vilhelmsro tidsplanerne. I øjeblikket er mere end 70 mand i gang på byggepladsen, hvor der lige nu arbejdes på, bl.a., montering af ventilationsanlæg og på el- og vvs-installationer.

For nylig er varmepumperne, som skal opvarme skolen, færdigmonteret. Montering af gipsplader på de indvendige vægge er så småt påbegyndt. Men man har her, måtte afvente at fugtniveauet i materialerne er på acceptabelt niveau, før der må lukkes af.

Totalentreprenøren GVL sørger for en omhyggelig og dokumenteret materialekontrol før lukning af konstruktioner, Fredensborg Kom-mune supplerer denne kontrol med yderligere målinger.

Vinter uden konsekvenser for tidsplanen
Byggeriet af den nye skole ved Vilhelsmro har taget højde for vinterens udfordringer og heldigvis har der ikke været vidtgående problemer for skolebyggeriet på grund af frost og nedbør. Der har været få mindre skader som følge af vinteren. Det drejer sig blandt andet om frostspringninger af enkelte betonelementer ved et depotrum til den nye multihal. Disse skader er dog blevet udbedret hurtigt, så de ikke har konsekvenser for det færdige byggeri og tidsplanen.

- Det er tilfredsstillende, at byggeriet kører som det skal og ser ud til at være kommet igennem vinteren uden negative konsekvenser for tidsplanen. Vi følger byggeriet tæt, og jeg er meget tryg ved den udførte kvalitetskontrol, der gerne skulle sikre os en færdig skole i topklasse – til tiden, siger Lars Simonsen, formand for Plan- og Klimaudvalget.

Omhyggelig kvalitetskontrol
I det hele taget er der stor opmærksomhed på sikring af kvaliteten på byggeriet af den nye skole. Under byggeriet udføres omhyggelig kvalitetssikring og tilsyn af det udførte arbejde.

Det er totalentreprenøren GVL Entreprise, der sørger for kvalitetssikring af de udførte arbejder. Herudover sørger totalentreprenøren for at der udføres fagtilsyn med byggeriet. Som supplement til totalentreprenørens kvalitetssikring, udfører Fredensborg Kommune bygherretilsyn.

Det tresporede kvalitetssikringssystem har kørt siden den spæde start af projekteringen og vil forsætte til bygningerne er afleveret.

De første bygninger forventes klar i løbet af efteråret. Skolen vil blive indviet og taget i brug i januar 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112