23948sdkhjf

Landets husbyggere varsler prisstigninger på nybyggede huse

Stigende priser på byggematerialer som træ, stål og gulvisolering presser prisen på et nybygget hus op.

Det fortæller en række typehusproducenter til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hvor meget dyrere det bliver at skrive under på en købsaftale om et nybygget hus, kan topcheferne i branchen dog endnu ikke sætte konkrete tal på. Det skyldes, at prisstigningerne på materialerne er svigende og varierende på ugentlig basis, ligesom at en række leverandøraftaler fortsat er gældende en rum tid endnu.

”Men vi er nervøse og regner på det”, som adm. direktør hos Milton Huse, Erik Rehnquist, udtrykker det.

Hos Gamborg Byg, Huscompagniet og Eurodan-huse har man ligeledes gang i lommeregnerne.

- Priserne på materialer stiger, mere end de plejer, og vi sidder derfor og regner på, hvor meget vores pris tilsvarende skal stige, siger adm. direktør i Eurodan-huse, Thomas Dahl.

Det største problem er imidlertid de huse, typehusproducenterne allerede har solgt, og som snart skal bygges.

Da mange af firmaerne arbejder med lange pipelines, har kunderne for længst skrevet under på de købsaftaler, der danner grobunden for virksomhedernes byggerier de kommende måneder. Og i de købsaftaler kan man derfor ikke regulere for de stigende materialepriser.

Licitationen – Byggeriets Dagblad har fået oplyst af flere privatkunder, at de allerede har fået varslet prisstigninger.

For eksempel har Eurodan-huse i en mail til en kunde skrevet, at prisen på et nybygget hus i denne måned er steget med omkring 1,2 pct.

Samtidig har en kunde hos landets største husbygger, Huscompagniet, fået varslet en prisstigning på 1 pct. fra 1. april. På et 180 kvm hus svarer det til cirka 23.000 kr. En anden kunde hos Huscompagniet har pr. 31. marts fået varslet prisstigning på 3 pct. på hele byggeriet.

Martin Ravn-Nielsen, adm. direktør hos Huscompagniet, fortæller, at det er korrekt, at man har varslet prisstigninger overfor kunderne, ”men at de ikke er låste endnu”. Derudover ønsker topchefen ikke at udtale sig yderligere om sagen.

Læs heler artiklen om stigende materialeprisers betydning for priserne på typehuse på Building Supplys søstermedie Licitationen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125