23948sdkhjf

Rådgiverne arbejder på plejecenter til 200 millioner nær Aarhus

Om får år får de ældre i Galten vest for Aarhus mulighed for at flytte ind i nye, tiddsvarende plejeboliger med adgang til  træningscenter, sundhedsklinik og cafe. Byrådet i Skanderborg Kommune har således besluttet at opføre et nyt plejecenter med 87 boliger, oplyser kommune i en pressemeddelelse.  

Første skridt bliver at få lavet et ideoplæg på byggeriet af det nye plejecenter med tidsplan, rammer og særlige krav. Det udarbejdes af kommunen med hjælp fra bygherrerådgiveren Erik Arkitekter. Efter planen skal oplægget og tidsplanen behandles i Socialudvalget i Skanderborg Kommune inden sommerferien.  

Herefter udarbejdes udbud, men det ligger allerede nu fast, at det nye plejecenter udbydes som totalentreprise.  

- Forud for byggeriet kommer vi til at inddrage brugere, medarbejdere og lokale borgere, så vi får skabt det bedst mulige plejecenter i Galten til glæde i lokalsamfundet. Samtidig tager vi alle de gode erfaringer fra det nybyggede plejecenter i Ry med ind i arbejdet, siger Lis Kaastrup, chef for Sundhed, Omsorg og Handicap, i meddelelsen og nævner multifunktionelle faciliteter som et eksempel. 

60 kommunale millioner 

Plejecentret bygges på Søndergade i Galten, hvor der i forvejen ligger plejecentrene Tjørnehaven og Bøgehaven, og hvor det tidligere rådhus lå. Det utidssvarende plejecenter Tjørnehaven rives ned, men de 10 eksisterende plejeboliger i Bøgehaven bevares og bliver en del af det store og nye plejecenter i Galten.  

I alt bliver der plads til 87 beboere inklusiv en midlertidig døgndækket plads på det nye plejecenter, som får et bebygget bruttoetageareal på cirka 9.500 kvm.  

Plejecentret kommer også til at omfatte fællesfaciliteter så som træningscenter, sundhedsklinik, cafe og samt andre multifunktionelle faciliteter, som også kan benyttes af borgere udefra.  

I kommunens Budget 2021 blev der afsat 52,2 mio. kr. til byggeri af nye plejeboliger i Galten. Nu har byrådet så givet en tillægsbevilling på 7,4 mio. kr. Dermed når den samlede kommunale finansiering op på knap 60 mio. kr.  

Da der er tale om et alment plejecenterbyggeri, er den samlede anlægsudgift væsentlig højere. I alt forventes den at være cirka 200 mio. kr. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156