23948sdkhjf

Betonproduktion på et bæredygtigt fundament

Fårup Betonindustri A/S er en af landets førende specialister, når det kommer til elementproduktion med innovation og bæredygtighed i højsædet.

I mere end 60 år har Fårup Betonindustri stået for udvikling, produktion, levering og montage af kvalitetsbeton. Den familieejede elementproducent har været med til at sætte dagsordenen i den danske betonbranche og formået at holde sig på forkant med udviklingen gennem alle årene.

”Vi er meget eksperimenterende og omstillingsparate i vores måde at gribe branchen an på. Dét, som vi beslutter i dag, går vi i gang med i morgen, og det betyder, at vi hurtigt kan ændre kurs, når vi fornemmer markedet skifte. Desuden har vi en tæt og personlig relation til vores kunder, der har den samme kontaktperson i hele forløbet og ikke bliver kastet fra projektleder til projektleder,” fortæller Brian Knudsen, direktør i Fårup Betonindustri A/S.

Specialudviklet ’grønt’ formsystem

I tråd med det stadigt stigende fokus på den grønne omstilling lægger Fårup Betonindustri stor vægt på at implementere bæredygtige tiltag og løsninger i hverdagen. Virksomheden har blandt andet udviklet et patenteret formsystem, som benytter pap i stedet for træ i forbindelse med udsparinger til døre og vinduer.

”Træ har den ulempe, at det er svært at genbruge, og at man skal betale for at komme af med det igen. Det var en af årsagerne til, at vi valgte at udvikle vores eget fuldautomatiske formsystem, hvor vi anvender genbrugspap, der efterfølgende kan genanvendes. Der er derfor tale om en cirkulær produktion, der har reduceret mængden af træaffald betydeligt. Som en sidegevinst har løsningen også bidraget til et markant bedre arbejdsmiljø,” forklarer Brian Knudsen.

Ansvarlig produktion

Når man taler om bæredygtighed i betonbranchen, er producenterne blot en enkelt brik i et stort puslespil af aktører. Den grønne omstilling kræver derfor en sammenhængende og målrettet indsats, hvor alle dele af værdikæden tager ansvar for udviklingen.

”Det er begrænset, hvor meget vi kan gøre ved mængden af cement og armering, da den del starter ved bygherren og dennes rådgiver. Vi kan dog bidrage til omstillingen ved at udvikle vores interne processer i en mere grøn retning, hvilket papsystemet er et godt eksempel på. Derudover har vi skarpt fokus på både affaldssortering og energiforbrug i relation til produktionen, og vi forsøger altid at bringe vores viden og erfaring til bordet, hvis det eksempelvis er muligt at reducere armering eller optimere konstruktionerne på anden vis,” slutter Brian Knudsen.

OM FÅRUP BETONINDUSTRI A/S:

  • Fårup Betonindustri leverer betonelementer til private, erhverv, industri og offentlige projekter.
  • Produktprogrammet skræddersyes til konstruktionen og omfatter ydelser, der fuldender byggeriet – blandt andet projektstyring, montering samt rådgivning om konstruktion, overflade m.v.
  • Med afsæt i en LEAN, digitaliseret og automatiseret tilgang arbejder Fårup Betonindustri hele tiden på at minimere fejl og optimere arbejdsgange.

Læs mere på www.faarup-beton.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078