23948sdkhjf

Velux-ejer sender 2 milliarder videre til fonden

VKR Holding, der står bag Velux og Dovista, kunne fredag præsentere et årsregnskab med rekordhøj omsætning og et resultat, der voksede næsten 700 mio. til 3,7 mia. kr.

Og de mange penge skal ikke bruges til at polstre kassen hos vinduesgiganten. Derimod sendes der i år et ekstraordinært stort udbytte på hele 2 mia. kr. videre til selskabets hovedaktionær, Villum Fonden, som Velux-stifter Villum Kann Rasmussen grundlagde i 1971.

Det har igennem en årrække været planlagt, at der netop i år i anledning af fondens 50-års jubilæum skulle udbetales et højere udbytte, hvilket blev endeligt vedtaget på torsdagens generalforsamling i VKR.

– Vi glæder os over, at vi trods Covid-19 kan præstere et godt resultat og derved udbetale et øget udbytte, der vil blive brugt til en række spændende uddelinger i anledning af jubilæet, udtaler Mads Kann-Rasmussen, adm. direktør i VKR Holding og barnebarn til Villum Kann Rasmussen.

Villum Fonden er en almennyttig fond, der støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning samt miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2020 udbetalte VKR Holding 1 mia. i udbytte til fonden, der igennem året bevilgede i alt 752 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125