23948sdkhjf

Kulturhus på toppen af Danmark

Skagens nyindrettede kulturhus, Kappelborg, giver skagboerne 4.285 ombyggede m² at opleve og udføre kultur på.
Da Skagens største skole lukkede i 2005 indledte lokale ildsjæle processen med at få etableret et kulturhus i den tidligere Kappelborg Skole fra 1901.

De tre fløje i den store skole blev anset for at have den perfekte størrelse til et kulturhus med en lang række tilbud til både fastboende og de mange turister, der hver sommer gæster byen.

Bag ombygningen af Kappelborg til kulturhus står et konsortium bestående af MT Højgaard, Arkitektfirmaet Nord og ingeniørerne fra Moe & Brødsgaard. De vandt tilbage i august 2009 konkurrencen om det nye kulturhus.

Inspiration til andre ombygninger
Den oprindelige bygning er tilført en ny indgang og foyer med ordet "Kappelborg" skåret ud i den råt og rustent udseende facade i cortenstål og glas. Foyeren er indrettet fleksibelt og åbent og forærer gæster og daglige brugere et hurtigt overblik over en del af kulturhusets muligheder.

Bygningen er på 4.285 m² og er blevet indrettet med multisal, bibliotek, biograf, musikøvelokaler, møde- og foreningslokaler og et værksted til billedkunst samt udstillingsområder. Udenfor kulturhuset er der en aktivitetsplads til skatere og løbehjulsentusiaster.

Kommuner og andre, der arbejder med at omdanne lukkede folkeskoler til anden brug - fx som kulturhuse - kan søge stor inspiration i de forskellige løsninger, der har ændret små klasseværelser, større fællesrum og en gymnastiksal til flotte og velfungerende og fleksibelt indrettede rum i et moderne kulturhus.

Projektets anlægssum var på 60 mio. kroner. Heraf udgjorde tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden 3 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125