23948sdkhjf

TK Development skal udvikle Farum Bytorv

20-30 nye butikker, en café og mulighed for liberalt erhverv. Det er planerne bag en udvidelse af Farum Bytorv.
Furesø Kommune har nu afsluttet det offentlige udbud om udvidelse af Farum Bytorv. Den 14. marts 2012 underskrev Ole Bondo Christensen en betinget aftale med TK Development, der giver plads til 20-30 nye butikker, en café og mulighed for liberalt erhverv.

Aftalen indebærer, at TK Development køber arealet ved Farum Bytorv med henblik på at udvide bytorvet langs Paltholmvej. Tanken er, at det nye butiksbyggeri skal spille sammen med det nuværende Bytorv og det kommende byggeri på Bybækgrunden. Sidstnævnte er en del af Realdania-projektet ”Fremtidens Forstæder” .

Et moderne butikscenter
Kommunen ønsker at skabe et attraktivt indkøbscenter, der kan sikre bedre sammenhænge og mere byliv i Farum midtby. Der lægges vægt på et tæt samarbejde med centerforeningen i det nuværende center.

- TK Developments projekt adskiller sig markant fra de øvrige tilbudsgiveres byggeforslag. Med TK Developments byggeri får vi et moderne butikscenter, der bidrager til den bymæssige udvikling af det centrale Farum, som byrådet ønsker, og som også arkitektkonkurrencen ’Farum i udvikling’ er et udtryk for, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Planudvalgsformand John Ingemann Allentoft supplerer:

- Vi har lagt vægt på, at der skabes en levende butiksfacade mod Paltholmvej, som vi arbejder på skal have en meget mere bymæssig karakter. Oven på butikkerne kan på første sal etableres fitnesscenter, kontorer mv. Vigtigt er også, at det nye og gamle center vil danne en tiltalende helhed, og jeg glæder mig til at se det endelige resultat.

Den videre proces
Byggeriet opføres på de arealer, der hidtil har fungeret som parkeringsplads for det eksisterende butikscenter på Farum Bytorv. Parkeringspladserne gendannes i form af bl.a. kælder- og tagparkering, og antallet af P-pladser udvides.

Før byggeriet kan blive realiseret, skal en række detaljer afklares, og der skal udarbejdes lokalplan mv. Byggeriet vil formentligt blive påbegyndt i starten af 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097