23948sdkhjf

En succesrig arkitekt vender hjem

Kunstakademiets Arkitektskole inviterer til festforelæsning med arkitekt Bjarke Ingels mandag den 19. marts.
En succesrig arkitekt vender hjem, når Kunstakademiets Arkitektskole inviterer til festforelæsning med Bjarke Ingels mandag den 19. marts.

I 2011 fik Bjarke Ingels tildelt ærestitlen som adjungeret professor ved Kunstakademiets Arkitektskole for at sætte arkitekturens internationale dagsorden med mange markante projekter og prisvindende arkitektur. Det fejres nu med en åben festforelæsning.

En nutidig gentænkning af arkitekturens rolle
Kunstakademiets Arkitektskole tildelte i 2011 ærestitlen adjungeret professor til fem arkitekter på topniveau. Med tildelingen ønskede skolen at hædre fem faglige kapaciteter, som hver især har sat deres præg på institutionen gennem bl.a. undervisning, workshops, forelæsningsrækker og afgangsbedømmelser.

Igennem efteråret har de nye æresprofessorer foldet deres særlige fagligheder ud i en serie spændende festforelæsninger, og den sidste taler i rækken er Bjarke Ingels.

I motiveringen for tildelingen af hæderstitlen lyder det blandt andet:

- Bjarke Ingels er en af landets førende internationale arkitekter. Han har i sin korte karriere formået at skabe et internationalt anerkendt navn og sætte det på dagsordenen i både professionel og akademisk kontekst. … Bjarke Ingels’ praksis er domineret af et ønske om formidling og om at kommunikere potentialet for en nutidig gentænkning af arkitekturens rolle i samfundet.

Karrieren – kort fortalt
Bjarke Ingels tog afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1999 og dannede i 2001 tegnestuen PLOT sammen med arkitekten Julien de Smedt. I 2005 stiftede Bjarke Ingels tegnestuen BIG – Bjarke Ingels Group – som hurtigt placerede sig solidt på det arkitektoniske landkort med en række markante byggerier, som fx VM-bjerget og senere 8-tallet, der blev kåret til verdens bedste boligbyggeri.

I øjeblikket arbejder Bjarke Ingels på et karré-byggeri på Manhattan i New York og senest har BIG vundet konkurrencen om at bygge et kulturelt bjælkehus til Sundance-festivalen i Utah. Bjarke Ingels’ projekter rummer det innovative og legende, samtidig med at de altid tager udgangspunkt i en grundig analyse af de særlige omstændigheder, der omgiver ethvert projekt.

Tid og sted for forelæsningen
Mandag den 19. marts 2012 kl. 17.00 i Festsalen.
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.
Danneskiold-Samsøes Allé 51, Holmen, 1435 København.

Forelæsningen er åben for alle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083