23948sdkhjf

Første hold energihåndværkere klar

27 håndværksmestre får nu diplom på deres nye viden om energirenovering. Det fejrer de med at afholde energimesse den 24.-25. marts i FKS-Hallerne i Odense.
Odenses borgere får gavn af, at 27 håndværksmestre i næste uge får diplom på deres nye viden om energirenovering.

De odenseanske håndværksmestre, som er første hold energihåndværkere, fejrer deres nye kunnen med at afholde en energimesse d. 24.-25. marts i FKS-hallerne i Odense SV. Mere end 50 udstillere inden for energi er samlet i to haller, der også byder på Speakers Corner med spændende indlæg og rig lejlighed til at se og røre energiløsninger. De otte teams af håndværkere, der er gået sammen, for netop at kunne tilbyde kunderne en samlet viden på tværs af fag, tilbyder blandt andet energitjek af boliger.

Energimessen er den store finale på et fem måneders undervisningsforløb, hvor håndværksmestre inden for VVS, tømrer- og snedker, murer og el-branchen er blevet efteruddannet. Arrangørerne af energimessen er Odense kommune, Grøn erhvervsvækst og de lokale håndværkere.

Grønt energimarked i vente i Odense
Energihåndværkerne er også forventningsfulde og ser frem til at få andel i markedet for energiløsninger. Håndværksmestrene, der har deltaget i Grøn erhvervsvækst efteruddannelse, kommer fra vidt forskellige størrelse virksomheder, men er ikke i tvivl om, at de med kurset har fået styrket deres tilgang til kunder og fået øjnene op for samarbejde frem for konkurrence.

- Det har været en kæmpe mulighed for at udvikle min lille forretning. På baggrund af kurset har jeg investeret i en isoleringsmaskine, så jeg nu kan papirisolere hulmur. Jeg har allerede fået en del henvendelser om det, siger Tømrermester Lenni B. Kristensen fra Brødsgaard ApS i Årslev, om sine vækstforventninger.

- Jeg har faktisk fået to nye samarbejdspartnere inden for VVS og tømrerfaget, som også har været på dette kursus, siger Jan Reimers-Larsen fra Holmstrup El-Service i Odense SV.

Også en af Fyns største entreprenørvirksomheder ser positivt på at kunne arbejde sammen med små virksomheder:

- Vi har mødt en masse mennesker gennem kurset og det har udvidet netværket til andre faggrupper. Jeg har så sent som i mandags været på en erhvervsopgave med to andre her fra kurset, siger Søren Jeppesen fra Hans Jørgensen & Søn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078