23948sdkhjf

Dansk tegnestue skriver endnu en grønlandsk opgave i bogen

KHR Architecture har sammen med Rambøll GL vundet konkurrencen om renovering af en eksisterende sportshal i Sisimiut i Vestgrønland inklusive tilbygning af en ny svømmehal. 

– Det viser, at KHR ikke bare arkitektonisk har stor troværdighed, men også prismæssigt er et attraktivt valg for vores bygherrer. Tildelingskriteriet i denne opgave er netop ’bedste forhold mellem pris og kvalitet’, og der scorede vi altså højest blandt de fire indsendte tilbud, påpeger partner og teknisk chef i KHR Architecture, Henrik Danielsen, i en pressemeddelelse om opgaven. 

– Nu skal vi i gang med at lave skitseprojektet, der skal danne grundlag for fondsansøgninger. Vi skal skabe os et overblik over renoveringsbehovet ved den eksisterende idrætshal B-845, og så skal vi naturligvis lave dispositionsforslag for ombygning og udvidelse med blandt andet fitnessområde og svømmehal, siger Henrik Danielsen.

Svømmehallen skal ud over et 25-meters bassin også have rutsjebane og et stort terapibassin, der kan bruges af handicappede og børnefamilier. Renovering af den eksisterende bygning skal sikre, at også den eksisterende 2.200 kvm store bygning lever op til nutidens krav om tilgængelighed og blandt andet energirenoveres i overensstemmelse med det gældende bygningsreglement.

Opgaven i Sisimiut er den fjerde, som KHR Architecture har vundet i Grønland siden slutningen af 2019. Den seneste heraf netop i Sisimiut, hvor arkitektfirmaet skal projektere en ny Jern- og Metalskole, som har et budget til håndværkerudgifter på 280 mio. kr. og efter planen skal stå færdig ultimo 2023. 

KHR Architecture er også arkitekterne bag den første grønlandske svømmehal i Nuuk, der blev bygget for Nuuk Kommune i 2003 med støtte fra LOA Fonden. Hallen hedder Malik, der betyder lille bølge på grønlandsk, fordi den lægger sig smukt ind i landskabet som en bølge, der skyller ind over Nuuks klipper.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125