23948sdkhjf

Byret udskyder finalen i gammel svindelsag om millioner i et år

En stor straffesag om økonomisk kriminalitet for mange millioner kroner skal ligge stille i det næste års tid i Københavns Byret.

Det er konklusionen, efter at retten netop har fastsat datoerne for de sidste ti retsmøder i sagen. I kalenderen har retten fundet dage i perioden fra marts til maj 2022.

I forvejen er sagen med udgangspunkt i entreprenørfirmaet FH Byg Aps. et slags smertensbarn i Danmarks største domstol. Den har været plaget af adskillige forsinkelser og udsættelser.

Efterhånden er det næsten syv år siden, at byretten modtog anklageskriftet, som drejer sig især om bedragerier overfor leasingselskaber på næsten 80 mio. kr. i alt.

Den hovedtiltalte meldte sig syg igen og igen, og det medførte en stor forsinkelse. 988 dage senere end oprindeligt planlagt gik processen mod de fire øvrige mænd så i gang i september 2017.

Senest mødtes forsvarere, anklageren og retten den 17. december.

Her stod det klart, hvad der mangler i sagen: Afhøring af ét vidne samt procedurer, altså de afsluttende bemærkninger, fra anklageren og forsvarerne.

Forleden, altså fire måneder senere, holdt byretten så møde om den videre proces. Og det er her, at datoerne i foråret 2022 er blevet fastlagt, oplyses det.

Den kriminalitet, som beskrives i anklageskriftet, blev angiveligt begået især i 2007 og 2008.

I øvrigt blev sagen mod den hovedtiltalte udskilt og behandlet separat. Det betød, at mange vidner er blevet afhørt om de samme forhold i to forskellige retslokaler i Københavns Byret.

Den hovedtiltalte fik dom i september sidste år. Han blev fundet skyldig i at have begået bedragerier med hensyn til leasede betonknusere, mørtelværk, minigravere og en lang række andre maskiner. Straffen blev fængsel i fire år og seks måneder. Han har anket til landsretten.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109