23948sdkhjf

Energirenoveringer sikrer millionbesparelser

Teknikere fra Faxe Kommune, SEAS/NVE og Alectia har i samarbejde udført arbejde, som sikrer kommunen energibesparelser på cirka 10 millioner kroner.
Der er blevet isoleret, renoveret ventilationsanlæg og der er skiftet belysningsanlæg og varmeanlæg. Faxe Kommune har i 2011 med andre ord gennemført energibesparelser på skoler, institutioner m.m. for i alt ca. 9,7 mio. kroner.

For eksempel er der sat fem solcelleanlæg op og installeret jordvarmeanlæg i to af kommunens børneinstitutioner.

De projekter, der er gennemført har tilbagebetalingstider varierende fra cirka fem til syv år. Og den samlede beregnede besparelse på energiforbruget svarer til en reduceret CO2-udledning på 540 ton årligt.

Fælles om opgaven
Nelle Søndermand, formand for Klimaudvalget i Faxe Kommune, har med interesse fulgt et mindre energispareprojekt, hvor der er udskiftet cirkulationspumper i 15 kommunale bygninger. Udskiftningen af cirkulationspumper ventes at give en årlig reduceret CO 2-udledning på cirka 52 tons.

Det er klimaudvalget, som har ansvaret for de energibesparende foranstaltninger, som alle lånefinansieres. Arbejdet er gennemført i et samarbejde med SEAS/NVE – det rådgivende ingeniørfirma Alectia og kommunens egne teknikere.

I Faxe Kommune fortsætter arbejdet med energibesparelser i 2012. Der er allerede iværksat større energispareprojekter på to skoler – og planlægningen af årets opgaver er i fuld gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125