23948sdkhjf

Pihl opfører ”Cirkelbroen” i København

Nordea-fonden og E. Pihl & Søn har skrevet kontrakt på den sidste af de fem stibroer, som ultimo 2012 vil forbinde Frederiksstaden med Operaen og Holmen i København.
”Cirkelbroen” er designet af den islandske kunstner Olafur Eliasson, og med kontrakten har Pihl sikret sig opførelsen af alle fem broer, som udgør broforbindelsen.

- Vi er meget glade for at have vundet opgaven med at opføre Cirkelbroen, som sammen med broforbindelsens øvrige fire broer, ikke bare gør det nemmere, men også til en flot arkitektonisk oplevelse at bevæge sig fra Nyhavn til Christianshavn, Holmen og videre til Amager, udtaler underdirektør Per Semmling, E. Pihl & Søn.

Kunstnerisk vartegn
”Cirkelbroen” er en gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune, og der er tale om et unikt brodesign, hvor Olafur Eliasson har taget udgangspunkt i lokalområdets maritime fortid og nutid. Broen består således at fem forskudte cirkelformede platforme med hver sin ’mast’, der dels skal ’sejle’ fodgængere og cyklister over vandet, og dels give plads til, at man stopper op og reflekterer over byrummene.

Broen opføres som en oplukkelig stålbro med en længde på ca. 32 meter, eksklusive ramper i begge ender. I princippet er der tale om en svingbro, der åbner horisontalt, og det vil derfor fortsat være muligt for skibstrafikken at komme igennem til Christianshavns Kanal. Broens frihøjde tillader i øvrigt, at havnerundfarter og små motorbåde kan sejle uhindret under broen.

Broen skal nu detailprojekteres sammen med Rambøll, der har udarbejdet projektet, og som også varetager tilsynet. Arbejdet forventes påbegyndt i marts 2012, og ”Cirkelbroen” åbner i efteråret 2012. De øvrige broer forventes færdige i februar 2013.

- Cirkelbroens design adskiller sig markant fra andre broer, fordi den er meget slank og består af cirkler som bæres af tynde wirer. Den er ganske enkelt et kunstværk, der skal ses og bruges, og opgaven er en spændende udfordring for vore dygtige brobygningsfolk, forklarer Per Semmling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093