23948sdkhjf

Fire bud på et attraktivt levemiljø

Fire tværfaglige teams har netop afleveret deres forslag til konkurrencen om Diakonissestiftelsens fremtid. Visionen er at skabe synergi mellem boliger, uddannelse, sundhed og pleje.
Siden december har fire tværfaglige teams arbejdet på at skitsere fremtidens Diakonissestiftelse, hvor der skal skabes et attraktivt levemiljø med fokus på liv og læring.

Den 16. marts afleverede de fire teams deres bidrag til en samlet udviklingsplan for området mellem Peter Bangs Vej, Dronningensvej og Søndre Fasanvej.

Et tilbud til fremtidens seniorer
Det store bygningskompleks ved Peter Bangs Vej rummer blandt andet sundhedsuddannelser, café, kirke, børneinstitutioner og speciallægeklinikker. Flere hundrede brugere og ansatte har deres daglige gang i området. Med Udviklingsplan 2020 vil Diakonissestiftelsen åbne og synliggøre det spændende miljø mere mod omgivelserne, og området skal moderniseres og udbygges med nye funktioner.

Et af de nye tiltag er et læge- og sundhedshus, der med fokus på sundhed og livsstil vil arbejde tæt sammen med Diakonissestiftelsens øvrige tilbud inden for pleje og behandling af ældre og kronikere. Herudover ønsker Diakonissestiftelsen at opføre cirka 110 seniorboliger.

- Tanken er at skabe et tilbud til seniorer, som vil leve et selvstændigt liv og samtidig have mulighed for at indgå i et levende, socialt fællesskab. Fremtidens seniorer er ofte ressourcestærke og kan derfor bidrage til at skabe et endnu stærkere socialt netværk i området. Samtidig vil det være attraktivt for dem at være tæt på de sundheds- og kulturfaciliteter, vi kan byde på, siger generalsekretær Hanne Thomsen.

Hun tilføjer, at udsigten til en bolig i et attraktivt nærmiljø med blandede generationer allerede har tiltrukket 800 interesserede seniorer.

Livet mellem husene
- Ved udvælgelsen af de fire teams i november fik vi en god spredning i tilgang til opgaven, og vi lagde vægt på, at de alle har kompetencer til at arbejde med livet mellem husene. De skal også have evnen til at skabe en god balance mellem de gamle, bevaringsværdige bygninger og nybyggeriet, siger ejendomsdirektør Carsten Torrild.

Diakonissestiftelsen har valgt en åben konkurrenceform, og mens dommerkomitéen arbejder, vil de fire projektforslag være offentligt tilgængelige på Dronningensvej 4. Udstillingen er åben 19.-27. marts dagligt kl. 15.00-18.00.

De fire teams, der har deltaget i konkurrencen, er Team Juul Frost Arkitekter, Erik Møller Arkitekter/ Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Team Vandkunsten samt Team Ensemble ved Cubo Arkitekter. De modtager hver et honorar på 500.000 kroner, og vinderen bliver yderligere præmieret med 100.000 kr.

Den 20. april kåres vinderen. Men den særlige konkurrenceform betyder, at Diakonissestiftelsen frit kan vælge at kombinere de bedste elementer fra de fire forslag i en samlet udviklingsplan. Med udviklingsplan 2020 vil Diakonissestiftelsen bygge og renovere for mere end en halv milliard kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079