23948sdkhjf

Her er bygherrerådgiveren til Aarhus' nye fodboldstadion

Det bliver et internationalt team med Rambøll i spidsen, der skal hjælpe med at få det store byggeprojekt med etablering af et nyt stadion i Aarhus sikkert i mål. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Rambøll-holdet er sammensat af eksperter inden for planlægning af bæredygtige, moderne stadioner repræsenteret ved Trivandi, Core Five og Rambøll fra Storbritannien samt tyske Sportfive, der i samarbejde med Rambøll Danmark og arkitektfirmaet Transform skal sikre grundlaget til arkitektkonkurrencen og realisering af et topmoderne stadion integreret i det rekreative område Kongelunden.

Valget er truffet efter en EU-udbudsproces, der begyndte i december sidste år, der har vurderet vinderbuddet som bedste målt på pris og kvalitet.

Om Kongelunden

Kongelunden i Aarhus er et område på cirka 200 hektar, der strækker sig fra Tivoli Friheden i nord til Den Uendelige Bro i syd.

Visionen er, med respekt for områdets historie og unikke natur, at gøre Kongelunden til et samlingspunkt for alle aarhusianere og byens gæster. Samtidig skal der opføres et helt nyt, banebrydende stadion, hvor publikum kan få en endnu bedre og mere intim fodboldoplevelse.

Til at realisere Vision Kongelunden har Aarhus fået tilsagn om en donation fra Salling Fondene og Lind Invest på i alt 500 mio. kr. Aarhus Kommune har også afsat 250 mio. kr. til projektet.

Arkitektkonkurrence senere på året

Hvordan det nye banebrydende stadion kommer til at tage sig ud, må vi vente på lidt endnu. Senere på året forventes et konkurrenceudbud for selve stadionprojektet.

- Vi ved, at det er et projekt, der vil blive fulgt nøje, og vi glæder os til at komme ombord nu, så vi kan hjælpe med at få lavet de bedste rammer for det store udbud af stadionprojektet, der kommer senere, udtaler Lars Peder Pedersen, projektdirektør i Rambøll, i meddelelsen.

I projektet skal teamet under Rambøll varetage en lang række rådgivningsopgaver. Derudover er der et stort fokus på bæredygtighedsledelsen gennem hele byggeriet.

Vinderholdet har været bygherrerådgiver på at en bred vifte af projekter i ind- og udland, herunder stadionanlæg til storklubber som Liverpool, Tottenham og Aston Villa i England, Commerzbank Arena i Frankfurt, Friends Arena i Malmø og Groupama Arena i Budapest kombineret med erfaring med komplekse kulturprojekter i Danmark, eksempelvis Dokk1 i Aarhus og Royal Arena i København. 

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.203