23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Alle kommuner bør gøre som København

København sætter tal på, hvor mange dage man skal vente på byggesagers sagsbehandling. Simple byggesager tager fem dage. Mere komplicerede sager 20 dage.
Nu bliver det hurtigere at få grønt lys til byggeriet af en lagerbygning eller en garage ved siden af villaen i København. Fra den 1. april er ambitionen på Københavns Rådhus nemlig, at det i gennemsnit kun tager fem dage at behandle fuldt belyste simple byggesager og 20 dage for mere komplicerede sager.

- Stor ros til København for at sætte både ambitiøse og konkrete mål på det her område. Det bør andre kommuner, der ikke har sat sig konkrete mål endnu, lære af, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Lea Stentoft.

For hvis København kan sagsbehandle fuldt belyste sager på mellem fem og 20 dage, så kan alle andre kommuner også, mener Dansk Byggeri.

Sæt tal på tiden
- Derfor er der brug for helt konkrete mål, så både borgere og virksomheder ved, hvad de kan regne med. Og det er ikke nok, at kommunerne siger, at de bestræber sig på at gøre det hurtigst muligt. Der skal sættes tal på, der giver noget konkret at arbejde hen imod, ellers er det alt for uforpligtende, siger Lea Stentoft.

Dansk Byggeri hører ofte fra frustrerede virksomheder, som venter på at få deres sager behandlet i kommunerne. F.eks. har Øens Murerfirma på Amager oplevet at vente i næsten seks måneder på at få en byggetilladelse godkendt af Københavns Kommune.

Kilde: Dansk Byggeri
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109