23948sdkhjf

Over 200 millioner til bygningsfornyelse

96 kommuner fik mandag at vide, at de kan bruge ca. 214 mio. kr. til bygningsfornyelse i år. Midlerne er en del af 278 mio. kr., som er afsat til byfornyelse på finansloven.
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter offentliggjorde mandag rammen for bygningsfornyelse 2012.

Af den fremgår det, at de 96 kommuner, som har lagt billet ind på at få del i midlerne, i år efter egen prioritering kan istandsætte, renovere og nedrive bygninger med statslig støtte på ca. 214 mio. kr.

Fordelingen af de 214 mio. kr. sker objektivt efter en fordelingsnøgle, som afspejler kommunernes relative andel af det samlede byfornyelsesbehov. Og selvom det umiddelbart kan virke stift, at kommunerne får tildelt en ramme efter en fordelingsnøgle, er fordelingen af midlerne relativ fleksibel:

- Der er en del kommuner hvert år, som ikke bruger hele den byfornyelsesramme, de har fået tildelt. Derfor kan andre kommuner, som ønsker at gennemføre flere eller større projekter, end de har fået ramme til, overtage de ubrugte midler. Den mulighed er der ikke så få kommuner, der benytter sig af hvert år, siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

De 39 udkantskommuner, som er omfattet af Indsatspuljen, råder over knap 70 af de 214 mio. kr.

Se oversigten på www.mbbl.dk (åbner som pdf)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142