23948sdkhjf

Holder fast i ESCO-Light

Tilskudsordning til energibesparelser i privatboliger fortsætter i Middelfart Kommune efter et års succes.
ESCO-Light konceptet fastholdes i Middelfart. Fundamentet er et års succes og 1 mio. sparede kWh i privatboliger.

Konceptet har gjort det let for kommunens boligejerne få energivejledning kombineret med mulighed for et håndværkertilbud til energibesparelser ledsaget af et tilskud på 24 øre pr. kWh.

- I løbet af det sidste år er der anvist over 1 mio. kWh igennem projektet. I starten af 2012 har der været enorm interesse fra boligejerne, og nye håndværkere viser interesse for, at der laves nye kurser hos Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, så de kan indgå i ordningen. Derfor er vi meget glade for, at alle partnerne – Naturgas Fyn, Middelfart Fjernvarme, TRE-FOR Energi, Nørre Aaby Kraftvarme, lokale håndværkere og Videncenter for Energibesparelser i Bygninger - vil fortsætte med konceptet i hele 2012, siger borgmester Steen Dahlstrøm

Energibesparelsesforpligtigelser
Konceptet er simpelt og har tilskud, samarbejde, læring og grøn innovation som nøgleord.

- Afsættet er den danske model, hvor energiselskaberne har energibesparelsesforpligtigelser. Den model er skruet så godt sammen, så den kan bruges lokalt, men også på europæisk niveau. Det er sådan, at flere medlemslande i EU viser interesse for modellen, så man kunne være lidt kæk og sige, at vi kan eksportere modellen til vores europæiske kollegaer, hvis succesen fortsætter, udtaler Teknik- og Miljødirektør Thorbjørn Sørensen, der er en af hovedarkitekterne bag konceptet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188