23948sdkhjf

Nyt sundhedshus til 200 millioner i Holstebro

Hvis alt går efter planen, går spaden i jorden til et 14.400 m² stort Center for Sundhed i slutningen af 2013.
Et sundheds- og akuthus, der tilbyder innovative, trygge og nære sundhedstilbud af høj faglig kvalitet.

Det er målet med det nye Center for Sundhed i Holstebro, som Holstebro Kommune er i gang med at planlægge.

- 90 pct. af de kontakter, som borgerne har med sundhedsvæsenet, foregår i kommunerne. Med Center for Sundhed vil vi skabe unikke rammer for det nære sundhedsvæsen. På borgermødet vil vi informere borgerne om de mange nye muligheder, der er med etableringen af Center for Sundhed og samling af hovedparten af alle lokale sundhedstilbud ét sted, siger borgmester H. C. Østerby ifølge kommunens hjemmeside.

Lægger op til tæt dialog
Processen frem mod Center for Sundhed er godt i gang. Bl.a. er fagprofessionelle inden for sundhedsvæsenet i færd med at skabe deres billeder af, hvordan centret skal udvikles, og hvad det skal indeholde.

Efter planen skal byggeriet af centret starte ved udgangen af 2013, men allerede nu får borgerne i kommunen mulighed for at give deres besyv med om, hvad det skal indeholde. Torsdag den 22. marts danner Musikteatret i Holstebro således rammen om et borgermøde om Center for Sundhed.

- Vi lægger op til en tæt dialog mellem alle parter og ikke mindst borgerne om indholdet. Fx kan deltagerne i borgermødet den 22. marts melde sig til et borgerpanel, der skal være sparringspartner for kommunen i udviklingen af Center for Sundhed, siger H. C. Østerby.

Fakta om Center for Sundhed
Center for Sundhed projekteres til 12.700 kvadratmeter til praktiserende læger, speciallæger, kommunale sundhedstilbud samt 1.700 kvadratmeter til en akutklinik, der skal drives af Region Midtjylland. I løbet af foråret 2012 afklares det, hvor i Holstebro centret skal placeres.

Byggeriet forventes at kunne starte i slutningen af 2013. Der er lagt op til, at bl.a. praktiserende læger kan rykke ind i centret ved udgangen af 2014, og at de første kommunale funktioner (f.eks. genoptræning og forebyggelse) kan tages i brug i centret i 2015. Ved udgangen af 2016 skal akutklinikken være klar i takt med, at Holstebro Sygehus udfases, og det nye storsygehus i Gødstrup tages i brug.

Det forventes, at der skal investeres 200 mio. kr. i Center for Sundhed.

Kilde: Holstebro Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085