23948sdkhjf

Aktivitet på taget og liv i stuen - p-hus i Ørestad skal finde sin form

Om blot få år vil Ørestad Syd på Amager være færdigudviklet til et bykvarter med boliger og erhverv, metro og byliv langs Asger Jorns Allé. 

Der er derfor behov for at opføre et yderligere p-hus ved Robert Jacobsens Vej, Nord for Asger Jorns Allé. 

Byudviklingsselskabet By & Havn ønsker at udvikle et p-hus, der både forsyner området med parkeringspladser og samtidig bidrager positivt til de nære omgivelser i form af en udadvendt funktion i stueetagen og muligheden for en grøn, foreningsdrevet aktivitet på p-husets tag.

Tidsplan konkurrencen:

  • Maj 2021 - konkurrencestart

  • August 2021 - konkurrenceforslagene skal være indleveret til By & Havn

  • September 2021 - forventet offentliggørelse af vinder

For at finde frem til det bedst mulige projekt gennemføres nu en åben projektkonkurrence. Opgaven består i at give forslag til et samlende helhedsgreb, for udformning af p-husets facader, kantzone og muligheden for et grønt tag.

Konkurrencevinderen skal efterfølgende kvalificere og bearbejde vinderforslaget frem til minimum udbudsniveau og forventes at bistå By & Havn med projekteringstilsyn på p-husets arkitektur. P-husets geometri, konstruktion og principielle indretning fastlægges af By & Havn og indgår ikke i opgaven.

Tilbage i juni 2013 blev et p-hus med 690 pladser indviet på Robert Jacobsens Vej. CG Jensen stod for at opføre det snart otte år gamle byggeri.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156