23948sdkhjf

NCC udvider aktiviteterne i Danmark

Under navnet NCC Recycling vil NCC tilbyde at håndtere udvalgte former for bygge- og anlægsaffald. Det offensive skridt sker både gennem nyetablering og strategiske opkøb.
Liberaliseringen af affaldssektoren kombineret med NCC Roads’ eksisterende aktiviteter og ekspertise inden for affald og genbrugsbehandling af jord, træ, beton, tegl, asfalt og fejesand har gjort det oplagt for NCC at udvide aktiviteterne.

- Markedet for genanvendeligt erhvervsaffald er frit, og den samlede affaldsmængde ser kun ud til at stige i fremtiden. Vi synes derfor, at det er oplagt, at NCC positionerer sig endnu stærkere i markedet med flere genanvendelsespladser, forklarer adm. direktør i NCC Roads Thomas Rask Jensen.

Inspireret af cradle-to-cradle
Meget affald kan omdannes til nye råstoffer, der kan anvendes i fx asfaltproduktion. For NCC, der er en af Danmarks største entreprenørkoncerner inden for både byggeri og vejanlæg, åbner det nye forretningsområde derfor også nye muligheder i koncernens egen værdikæde:

- NCC Recycling giver os mulighed for selv at producere større mængder råstoffer, der direkte kan finde anvendelse i vores egenproduktion, siger Thomas Rask Jensen og fortsætter:

- Vi har i NCC et medansvar i den samfundsmæssige opgave at tænke affald efter vugge-til-vugge filosofien, hvor der stræbes efter at størsteparten af det materiale, der anvendes, og affald der modtages, kan genanvendes. NCC bliver med dette skridt en del af løsningen på fremtidens udfordringer, forklarer direktøren.

Udsigt til opkøb og nyetablering
NCC Roads råder allerede over et antal genanvendelsesfaciliteter rundt om i Danmark, men for at opnå den ønskede kapacitet skal selskabet også etablere nye pladser, evt. via opkøb, eller indgå samarbejdsaftaler med nuværende aktører på markedet. Størrelsen af NCC Roads’ pengetank vil Thomas Rask Jensen dog ikke ud med.

- NCC Recycling er et kernepunkt i koncernens strategi, ikke bare i Danmark men i hele Norden, og vi er parate til de nødvendige investeringer, fortæller han.

NCC Roads, der står bag NCC Recycling, beskæftiger ca. 1.050 medarbejdere i Danmark, der bygger, vedligeholder og servicerer veje. Virksomheden omfatter i dag forretningsområderne Råstoffer, Asfalt, Vejservice og nu altså også Recycling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125