23948sdkhjf

Lyngby Rådhus skal udvides til det dobbelte

En arkitektkonkurrence skal analysere mulighederne for en udvidelse af Lyngby Rådhus samt en helhedsplan for Banegårdspladsen, som byggeriet bliver en del af.
”Et samlet rådhus”. Det er ambitionen i Lyngby-Taarbæk Kommune, der planlægger at gennemføre en rådhusudvidelse i et offentligt privat samarbejde.

Kommunen har i dag sine aktiviteter og medarbejdere spredt på forskellige lokaliteter, men den løsning er ikke holdbar længere – hverken organisatorisk eller økonomisk.

Planen er at samle de nuværende rådhusfunktioner ved den eksisterende rådhusbygning, som i den forbindelse udvides med en ny bygning på ca. 5.000 m². Dertil kommer mulighed for at bygge yderligere 5.000 m² kontorerhverv på grunden.

Konkurrencen
Det er kommunens ambition, at det nye rådhus skal fremstå som et sammenhængende byggeri, både arkitektonisk og organisatorisk. Bygningen skal være indbydende, moderne og åben med multifunktionel udnyttelse af særlige funktioner for borgerne og eksterne samarbejdspartnere.

Udover det overordnede arkitektoniske udtryk skal konkurrencedeltagerne komme med forslag til, hvor den nye bygning bedst kan placeres, og hvordan der skabes optimale forbindelser mellem den nye bygning og det eksisterende rådhus.

Konkurrencen skal føre til en analyse af udvidelsesmulighederne for Lyngby Rådhus samt en helhedsplan for Banegårdspladsen, som byggeriet bliver en væsentlig del af.

Vinderprojekt indgår i et kommende OPP-udbud
Lyngby Rådhus er bygget i årene 1939-41 og tegnet af Hans Erling Langkilde og Ib Martin Hansen. Den kommende forandringsproces skal ske i respekt for den eksisterende bygning og den helhed, den indgår i. Den eksisterende bygning står samtidig over for en energirenovering og nyindretning.

Rådhusudvidelsen skal etableres i et offentligt privat samarbejde (OPP), og nærværende konkurrences resultat skal indgå i et samlet udbudsmateriale for et kommende OPP-udbud om udvidelsen af Lyngby Rådhus.

Vinderen af konkurrencen vil sammen med øvrige rådgivere indgå i den projektorganisation, som bygherren etablerer omkring byggeriet. Vinderen får til opgave at bistå kommunen med lokalplanarbejdet, OPP-udbudsmaterialet og deltage i dialogmøderne vedrørende arkitektfaglige spørgsmål. Rådgivningsopgaven forventes at være i størrelsesorden 500.000 kr., og hvert team vil blive honoreret med et fast beløb på 300.000 kr. ex moms.

Tidsplan
Deltagerne forventes udpeget ultimo maj 2012 og konkurrencematerialet forventes udsendt ultimo maj 2012.

Forløbet, hvor Arkitektforeningen er konkurrencerådgiver, forventes gennemført inden for tidsrummet primo juni til ultimo oktober 2012 inkl. bedømmelse. Arbejdsperioden vil være på ca. tre måneder ekskl. ferieperiode.

Fristen for at komme i betragtning til prækvalifikation er den 20. april. Find udbudsbekendtgørelse på www.ltk.dk

Kilde: Arkitektforeningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078