23948sdkhjf

Første spadestik og rejsegilde smelter sammen ved Ringsted

Ringsted-baserede SB Entreprise satte gang i byggeriet af 31 almene boliger til i Nordrup sydøst for Ringsted boligorganisationen PAB hen mod slutningen af 2020.  Men først i går, mandag den 3. maj, kunne der endelig afholdes et officielt – og meget, meget coronaforsinket - første spadestik for projektet. Byggeriet er dog allerede nået så langt, at arrangementet blev slået sammen med rejsegildet i én stor fejring. 

Det skriver PAB i en pressemeddelelse. 

Boligafdelingen, som får navnet Æblehaven, forventes at være klar til indflytning 1. februar 2022. Det er første gang, der udbydes almene lejeboliger i området, og med flere forskellige boligstørrelser er der ifølge PAB allerede stor interesse for boligerne. 

Fakta: Æblehaven

Bygherre: PAB (Postfunktionærernes Andels-Boligforening)

Byggeforretningsfører: FA09

Arkitekt: Mangor & Nagel Arkitekter

Totalentreprenør: SB Entreprise

Antal enheder: 31 familieboliger.
Opføres som rækkehuse med egen terrasse:
 9 stk. 2-rumsboliger
 17 stk. 3-rumsboliger 
 5 stk. 4-rumsboliger

Æblehavens største boliger på 105 kvm er tiltænkt børnefamilier. Der bygges også boliger på 65 og 85 kvm. I forbindelse med byggeriet etableres også en fælles parkeringsplads med to el-ladestandere. 

Boligerne i Æblehaven bliver ifølge PAB udført i bæredygtige materialer, som er klimavenlige i både produktion og bortskaffelse. Husene er velisolerede, og der installeres luft-til-vand-varmepumper. 

På det 500 kvm store engområde, som støder op til Æblehaven anlægges en blomsterpark med vilde blomster og fokus på biodiversiteten, så mange forskellige plante- og dyrearter kan trives side om side.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14