23948sdkhjf

Entreprenør fra Skive bygger 101 boliger i Nordsjælland

I starten af 2022 kan de første familier gå gennem porten til deres nye hjem og liv i Egedal By, når bebyggelsen De Grønne Porte står færdig. 

Postfunktionærernes Andelsboligforening (PAB) er bygherre på projektet med 80 almene boliger og et seniorbofællesskab med 21 boliger. Totalentreprenør er MHH Byg med base i Skive, og AK2 Rådgivning er ingeniør på bebyggelsen, som er tegner at arkitekt Andreas Ravn. 

Byggeriet opføres som en karré i varierende højder, former og materialer, fra tre til seks etager og er kendetegnet ved en stor grøn grønne åbninger i facaden – deraf navnet De Grønne Porte. 

De almene boliger i De Grønne Porte er fra to til fem værelser skabt til forskellige familietyper på tværs af generationer. Til den store børnefamilie etableres ét-plans rækkelignende huse med egen forhave eller terrasse. Og til den mindre familie eller den enlige bygges der mindre boliger, som næsten alle sammen har egen altan.

Fakta: De Grønne Porte

Bygherre: PAB

Byggeforretningsfører: FA09

Arkitekt: Andreas Ravn

Ingeniør: AK2 Rådgivning

Totalentreprenør: MHH Byg

Antal enheder: 80 almene boliger og 21 boliger i seniorbofællesskab

I stueetagen er der gjort klar til erhverv. 

Seniorbofællesskabet 21 boliger får niveaufri adgang og egne fællesfaciliteter. 

Grønt i navn, ved jorden og på toppen

Inde i gården anlægges et stort naturområde – De Grønne Portes samlende oase. Til de voksne kommer der siddepladser og skovlignende beplantning. 

Både de indre grønne gårdrum og de ydre grønne torve indrettes med bakker og volde, og bygningen skal fremstå, som om den vokser ud af landskabet. Husets varierende højder og de store porte gør, at der strømmer masser af lys ind i gården, og at der dermed kommer mest muligt dagslys ind i boligerne. 

De Grønne Porte opføres som lavenergihus med fokus på grønne løsninger. En af dem findes på toppen af bygningen, hvor der anlægges sedumtag, som optager en stor mængde nedbør og dermed vil det aflaste byens kloaksystem.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.129